Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: no audio device is installed

16 Feb 2013   #1
Melt

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
no audio device is installed

Just need to know how to fix this for my friend if anyone can help post on this


My System SpecsSystem Spec
.
16 Feb 2013   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Without any PC spec's it makes it hard to try and help.

Is this a new install and it never worked? Or has it worked and now does not?

If this is a PC with in-built audio (on the motherboard) is it enabled in the BIOS? Also has the motherboard chipset drivers been installed or reinstalled?

As you see, we can't really do much without more information.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2013   #3
googs64

Windows 7 Professional x64
 
 

The first thing you can do is make sure that your sound devices didn't become disabled. Right-click on the volumn symbol at the left of the taskbar, click on playback devices. If they all say disabled, enable the one you want, "headphones/speakers" should be the built-in speakers.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 no audio device is installed




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device Installed Error (Code 52 on my audio devices)
Hello there, I have an error in my Windows 7 with the audio, "No Audio Output Device Installed." I checked the playback & recording devices, but none are installed. I checked for hidden devices, but there wasn't any. So I opened the Device Manager, and checked the "Sound, video, and game...
Sound & Audio
No Audio device Installed?
I haven't turned my laptop on in a few days and when I went to go install a few games, I noticed that my sound was muted. Not all that odd, but since was going to be gaming, i wanted it up. But It wouldn't let me unmute. I just get the following screen. http://puu.sh/jH65T/639225f3c3.png ...
Sound & Audio
No Audio Output Device is installed, HDMI Audio Out Works
No sound. Little speaker with the red 'x' appeared yesterday I have gone through the whole update drivers circus to no avail, my laptop can't detect that it has speakers built in so it doesn't bother finding a driver for them. This is where I am at: - Intel Display Audio is the only driver...
Sound & Audio
no audio device installed
i have compaq presario 5143il pc conf. intel core 2 duo, os win 7 ultimate sp 1 32 bit 3gb ram.500 hd problem error- no audio device found . troubleshoot error is one or more audio service isn't running(both the windows audio and the windows audio end point builder services must be running for...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App