Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: front panel jacks

27 Oct 2009   #1
harryblues

windows 7
 
 
front panel jacks

hi bas i have problem here hope u can tel me a solution.i am using asus p5kpl-am/ps motherboard and iam using on board sound card that is realtek alc662 6-channel high definition audio codec.so, whats the problem i am having is i am not able to use my front panel audio jacks(both headphone and mic).all the wire connections are given correctly from the motherboard to the cabinet audio jacks.no detection is been occurring in the front side when the pins are plugged.here i have attached the audio manager snap.please help me.thank you




Attached Thumbnails
front panel jacks-asussnap.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
27 Oct 2009   #2
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Have you checked your BIOS to make sure the front panel jacks are set to AC'97?
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #3
harryblues

windows 7
 
 

how will i do that thing?? when i enter the bios setup nothing i can found such like audio or something related to that .. help help help
My System SpecsSystem Spec
.

27 Oct 2009   #4
silentcontrol

Windows 7 Professional x64
 
 

I'm having the same problem too. My motherboard is similar to yours: ASUS P5KPL-CM.

I will try later what Uber Philf said. Thanks for the help.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #5
harryblues

windows 7
 
 

hey uber thank uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sooooooooooo muchhhhhh thousand thankssss worked a lottttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt thatnk u again ...
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #6
harryblues

windows 7
 
 

one more thing its working fine but there is no detection when plugged in or out,always showing the same thing of sign like plugged in .. anyway i am happy with this .. if that been solve would be greater ..
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #7
harryblues

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by silentcontrol View Post
I'm having the same problem too. My motherboard is similar to yours: ASUS P5KPL-CM.

I will try later what Uber Philf said. Thanks for the help.
its working dud try it out
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #8
ricciolo

vista
 
 

same problem....
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #9
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Ricciolo, did you try Post #2?
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2010   #10
santanupradhan

windows 7
 
 
Just great

whoaaa!!!!!!!!! that's cool man ... i thought i had a bad mother board... even my system assembler tried a new motherboard and failed...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 front panel jacks




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
HP400 sound from internal speaker and rear jacks but not front jacks
Hi- I can not get sound from my front jacks but I get sound through the internal speaker. If the rear jacks are enabled then they will work. Device manager shows: 2 high definition audio devices (not realtek). One for the rear jacks and the other for ATPI Inernal ATPI jack. No playback device...
Sound & Audio
No output from front audio jacks :(
I finished setting up my own custom built PC 2 days before and i noticed this problem. There is no sound output from the front audio jack. I'm using Asus motherboard. There was a similar question in their FAQ. I tried it but it didn't help. ASUSTeK Computer Inc. -Support- Please help me fix...
Sound & Audio
No Audio from front or back panel jacks.
I have this motherboard. and get no audio when I plug in headphones in the front or back ports. I'm running win 7 so there aren't compatible drivers available on asus site, I tried downloading the vista x64 and installing them in compatibility mode but the device manager shows "High...
Sound & Audio
No sound from front panel jacks
New rig with GA-h55m-usb3 mobo with Win 7/32 pro SP1 - back panel sound fine. but trying original front panel jacks (AC97), and Silverstone fp94s jacks (HD or AC97) nothing. HD recognition should be automatic! Audio is integrated on board Realtek, driver r2.49-6121. I have upgraded the bios and...
Sound & Audio
front panel jacks
When connecting the front panel (mic, headset) of a case to the mobo, is it possible to plug it in backwards and still have it work. I ask only because in my VIA HD screen it lists the back panel and front panel. In it the green jack is highlighted where my speakers are connected to. In the front...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:30.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App