Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Default Audio Device Problem

02 Feb 2009   #11
smokozuna

Windows 7 Build 7000
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NosferatuX View Post
Hi smokozuna,
Please check this out. It provides some interesting information and additional USB information and explanation on why you're encountering your issues. You might also want to see this.

Cheers!
I guess I should have stated that in XP on the same rig it has been working flawlessly for over a year now. So I don't think I need a powered USB hub.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Feb 2009   #12
NosferatuX

Windows 7 Build 7048 x64
 
 

Makes me wanna order my own MagicJack
The 2nd link provided contains an upgrade pack. It might erase all your contact infos though Since this has been working for over a year the upgrade might help out as it will contain latest firmware. Might be worth a shot. I also read up on the link you provided. Its a workaround to have MagicJack start up automatically after every restart. Means that they have not been able to sort out the restart issue with MagicJack in Windows 7.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2009   #13
smokozuna

Windows 7 Build 7000
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NosferatuX View Post
Makes me wanna order my own MagicJack
The 2nd link provided contains an upgrade pack. It might erase all your contact infos though Since this has been working for over a year the upgrade might help out as it will contain latest firmware. Might be worth a shot. I also read up on the link you provided. Its a workaround to have MagicJack start up automatically after every restart. Means that they have not been able to sort out the restart issue with MagicJack in Windows 7.
Thanks for the help! I'll try the upgrade pack tonight when my wife gets off the phone. I did install a Vista pack from Magicjack today but maybe this one is different. Magicjack works great until I restart the PC. For laughs I installed Windows 7 and Magicjack on my laptop and I do not have any problems what so ever, even when I restart. BTW it is a work around to have Magicjack work at all on Windows 7, not just the auto start. If you just plug it in it does not work, it says please plug Magicjack into a USB.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Feb 2009   #14
NosferatuX

Windows 7 Build 7048 x64
 
 

You're most welcome
Very interesting indeed...
Since it installed perfectly on your laptop with no issues at all, even the restart, there must be something on your pc that's conflicting with MagicJack. I read somewhere that Nero, Ultra ISO and even Roxio causes conflicts with MagicJack, and that MagicJack is aware of the conflicts and working on it. There might be something there
Personally, I'd go for a reinstall of Windows 7 then MagicJack, then while adding programs, I'd periodically check if MagicJack is affected or not. Working backward might be longer, unless you've already put much work on your Windows 7 OS

Please do let us know how this works out as this issue makes me wanna order MagicJack... LOL
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2009   #15
smokozuna

Windows 7 Build 7000
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NosferatuX View Post
You're most welcome
Very interesting indeed...
Since it installed perfectly on your laptop with no issues at all, even the restart, there must be something on your pc that's conflicting with MagicJack. I read somewhere that Nero, Ultra ISO and even Roxio causes conflicts with MagicJack, and that MagicJack is aware of the conflicts and working on it. There might be something there
Personally, I'd go for a reinstall of Windows 7 then MagicJack, then while adding programs, I'd periodically check if MagicJack is affected or not. Working backward might be longer, unless you've already put much work on your Windows 7 OS

Please do let us know how this works out as this issue makes me wanna order MagicJack... LOL
I did the upgrade you referred me to and it did not make an improvement. I have reformatted and it is not a software issue in this case. I may setup Magicjack on my laptop for 24 hours and see how it performs. When I installed Windows 7 on my laptop it installed without a hitch but when I installed on my PC I had to manually install the Intel SM Bus Controller driver and I think it is somehow related to my problem. If you have anymore ideas I am all ears. I really like Windows 7 and it would be pretty tough for me to go back to XP.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2009   #16
smokozuna

Windows 7 Build 7000
 
 

If you want to read more about Windows 7 and Magicjack these are the 2 threads that got it all started.

Windows 7 and MagicJack - dslreports.com

Log in | Unofficial magicJack forum
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2009   #17
smokozuna

Windows 7 Build 7000
 
 

I have done some research and it turns out that Vista has the same problem. When you connect 2 or more audio devices and restart, Windows defaults back to the first USB audio device. Apparently many people have the same complaint I do and there may not be a way to change it. So every restart I have to manually select my default audio device in Windows, hard to believe!
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #18
NosferatuX

Windows 7 Build 7048 x64
 
 

I'd like to see what we can do with this issue. Would you mind filling in your system specs?
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #19
dylix

Windows 7
 
 

yea mine does the same thing with my usb headphones. i just keep them unplugged most of the time.. kind of annoying. but oh well
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #20
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Same here it's a bit annoying, has anyone tried going into properties for their USB device and changed the Exclusive mode setting, not sure what it does but I thought I would see if it makes a difference if you disable it, has anyone else tried it?

Default Audio Device Problem-2009-02-05_014241.jpg


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Default Audio Device Problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
audio device isn't set as default, can't make it default
Hi all, Windows 7 Home Premium x64 on HP-DM1-4050us laptop, disabled a couple of unneeded services, now headphones not working, no idea which service caused this but I didn't touch either of the two required audio services (Windows Audio, Windows Audio Endpoint Builder). Audio now plays fine...
Sound & Audio
Audio Playback (Default Device Realtek) Knocks Out SRS Audio Sandbox
Hi, I finally upgraded from Windows XP to Windows 7 and almost went back shortly after finding out I could no longer organize or manually arrange my own personal files and/or folders but luckily I discovered an application called 'Folder Options X' which has re-enabled that feature for me so I'm...
Sound & Audio
Batch file to change default audio device
Hi all, I have my computer hooked up to a home theater system. Most of the time, my computer audio output is set to my on-board motherboard audio connected to simple speakers, but I frequently switch the default device to digital output through my sound card (HTO Striker 7.1). My goal is to...
Sound & Audio
Problem selecting Default Audio Device
I'm having a problem with my sound devices. I plug my headphones in, my headphones work fine in other devices, but my computer still runs the sound through the inbuilt speakers instead of through the headphones. The only program I can run through the headphones is WIndows Media Player because I...
Sound & Audio
WMP11 Play Audio through different device than Default?
Hi everyone, I got a hard question (well, at least I believe it is). When I plug my usb headset into my computer it automatically becomes the default/standard device - which is fine. When I play music, play games all the sound comes out of my headset. But lets say I want the music to be played...
Sound & Audio
ARGHHH No audio with HDMI (but it is my default device)
Yes, another thread -HDMI to HDMI from PC to TV - no sound- however my default device is my HDMI( under playback devices - I have the green checkmark and when I click on the speaker icon it show the green bars moving) still no sound. I have tryed everything - installed drivers - changed the...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:42.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App