Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Failed to play test tone.

09 Dec 2014   #1
jlumbtx

Win7 Ultimate x64
 
 
Failed to play test tone.

Last week my PC stopped producing sound. Neither the speakers in my monitor nor the auxiliaries on my desk produce any sound.
All worked fine until last week. I have loaded to latest Realtek driver into my PC. I have tried various settings including Windows default setting. Everything is plugged in where it should be (and has been for a the past year).
But I get no sound. Any ideas?

John


My System SpecsSystem Spec
.
09 Dec 2014   #2
matts6887

Windows 7 ultimate 64-bit
 
 

Sounds to me like something may have "Corrupted" the drivers for the sound card. Try this and see what happens: go into the device manager section of the system folder in the control panel and look and find any and all audio devices listed. Make sure there are no x's or exclamation points by them which means something is not right. right click on all of them and choose uninstall. Once all of them are uninstalled; then reboot; and hopefully windows will reinstall the audio device(s) and reinstall the drivers for them. hopefully once that is done all will be good. But if there is still a issue post back and we can go from there.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2014   #3
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Also, check the Sound Panel, Playback section. Your "Speakers" should be set as the default playback device.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Failed to play test tone.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Sound /Failed to play test tone
Hi Fellas, Ok so the problem started with some corruptions in 'mountmgr.sys' after successfully repairing Windows i was able to boot again and everything seemed to work just fine (incl audio) until the next day when i boot my system the Audio wont work at all! No external Audio Card installed, i...
Sound & Audio
Failed to play test tone
Hi Everyone, I am after an issue now since months that's affecting my PC: Suddenly, no sound from my Realtek mobo integrated soundcard, and "failed to play test tone" error in sound configuration. Just discovered this affect also another sound card I just bought. It does not affect (thanks...
Sound & Audio
"Failed to Play Test Tone" aka Poisoned USB Ports
Here's one for you. Running Win7Pro x64. I have a cheap USB sound card (7.1 channel sound), which works fine using Windows sound drivers. It works with any other computer too, and works with my laptop *UNLESS* it's plugged into particular USB ports on my hub. These two particular USB ports...
Sound & Audio
Sound Won't Work "Error failed to play test tone"
Hi. I have had some problems recently with my PC, and the latest is that my sound doesn't work. I have Realtek HD Audio. I can still see my speakers under the Sound list in Control Panel, and they say they work. All of my drivers are up to date and say they work. I have tried many things,...
Sound & Audio
Failed to play test tone
Hi Am Using Alteclansing FX5051 5.1 speakers..Drivers used are default one provided by windows 7..tat is USBaudio.sys.suddenly when i tried to paly mp3 file it showed this error "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:14.
Twitter Facebook Google+