Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek audio devices vanish with 4Gb memory installed

04 Nov 2009   #1
furtive

Windows 7, Vista, XP
 
 
Realtek audio devices vanish with 4Gb memory installed

The Realtek ATI HDMI Audio device in my machine works perfectly when the machine has got 2Gb of memory installed in it, but when I put another 2Gb in and reboot the audio devices vanish from the Device Manager and I get a red X in the little speaker icon on the taskbar.

I'm running Windows 7 64-bit

Has anyone seent his behaviour?


My System SpecsSystem Spec
.
27 Nov 2009   #2
paumlhp

Windows 7
 
 

I'm having this exact same problem. Any Solution?
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2009   #3
furtive

Windows 7, Vista, XP
 
 

Nope - the only solution was to reduce the amount of memory in the system unfortunately.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Dec 2009   #4
paumlhp

Windows 7
 
 

I tried with 3GB and works perfectly, only problem was when I put 4 Gb. It's a shame there is a not a solution about it.
My System SpecsSystem Spec
28 May 2011   #5
julieandgary

windows 7 64 bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
28 May 2011   #6
julieandgary

windows 7 64 bit
 
 

No audio devices are installed

Tried this and it worked perfectly... Don't understand it, but it works
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek audio devices vanish with 4Gb memory installed




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No audio devices are installed
Hey guys im new to this forum .I have a problem i dont have any sound.When i click on the volume icon at the bottom of my screen and go to playback it says ''No audio devices are installed''When i open the sound options there are no speakers. When i go to services.msc and try to start audio and...
Sound & Audio
Realtek HD Audio Manager pop up message reports unplugged devices
Recently my audio manager pops up advising that I have diconnected my speakers however, I'll be listening to music or watching tv with no sound loss or interuption. Device manager indicates all drivers are up to date (vers: 6.0.1.6251). What's causing this and how do I correct it?
Sound & Audio
No Audio Devices Installed, Help !~!
i recently change my windows from XP to windows 7. my VGA also change to a new one. when i test the sound, i cant hear at all !! i go to the contol panel, and check the sound, its say "No Audio Device Installed". i check again through the device manager, in sound,video it seem High Definition Audio...
Sound & Audio
Realtek HD Audio/Motherboard Not recognizing any Audio Devices.
Hello, I'm gonna try and lay out my problem very simply, and then tell you what I have tried/done. PROBLEM: When I plug in Headphones, I can not hear anything, and in the playback devices, nothing is shown to be plugged in. This goes the same for my other audio device which is a bose sound...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio
No audio devices are installed. Please help.
Hi I recently upgraded from XP to 7 and have been stumped by a problem for over a week now that I can't seem to find in any other forums. I have a Gigabyte GA-965P-DS3P motherboard with RealTek High Definition onboard sound (I'm pretty sure, could someone confirm this?) RealTek High...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App