Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound Blaster eXFI

13 Nov 2009   #1
Greg the bear

Windows 7 64
 
 
Sound Blaster eXFI

Help,

I am stuggling with getting my sound back. I am running windows 7 64. At first I had no sound whatsoever. Then I was able to get my sound to work by loading up the Daniel K driver. My sound card shows no problems in device manager, but my sound is choppy with a lot of popping and static. Could someone point me in the right direction to fix this?

Thanks in advance!


My System SpecsSystem Spec
.
13 Nov 2009   #2
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Which X-Fi?
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #3
Greg the bear

Windows 7 64
 
 

It is the one that came with my Dell XPS 710. I believe it is a SB0467
My System SpecsSystem Spec
.

13 Nov 2009   #4
Greg the bear

Windows 7 64
 
 

Any and all advise greatly appreciated
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #5
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Joys of having a Dell OEM card. Those tolls haven't even updated the Vista driver since before (or just after) Vista went RTM back in 2006. Nothing like selling the product, and then not supporting it at all.

Anyway this one may or may not help (been testing them on my Xtreme Music, and they are very good so far), but give this one a try,

SB X-Fi Series AuzenUAA Pack 1.0 (09/30/2009) - Creative Labs

After downloading extract it (it is self-extracting, or you can use something like Winrar if you have it), then go to the Drivers folder and run the Setup.exe found there, this will install just the driver. If that fixes the problems, you can then run the regular installer to install the bits and pieces you want.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #6
Greg the bear

Windows 7 64
 
 

Thank you so much for your help Stormy13! You are a saint! I really appreciate your help. I have been pulling my hair out trying to figure this out ever since last Friday. I wished that I had found this forum a long time ago! Well a lesson learned on my part. I downloaded the file, it unzipped fine, and all I had to do was then change the driver from the service pack 2 to the service pack 1. Thanks so much once again!
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #7
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Good to hear (no pun intended ).

I just installed that driver myself today. Wasn't having any problems with the previous one(s), just like to test them every now and then. Must say that after playing a bunch of music and testing a couple of games, this driver is a keeper for me so far.

Almost forgot, if you have a 5.1 setup, you have to go through the speaker re-assignment as shown in that link, or it will only play in 2/2.1.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound Blaster eXFI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound blaster Live! Value card - no sound
Done the research, and unless I've missed something, there's a caveat that hasn't been addressed in this issue. I have an SB Live! value card, have installed the Daniel_K driver for it, following the suggestions about deleting the existing RealTek (which didn't seem to work, though I didn't put...
Sound & Audio
No sound on Sound Blaster X-Fi Xtreme audio
Hello guys, Last night I was helping to a friend and connected his computer with mine by KVM switch. We had done all, I got unplugged KVM switch,reconnected my monitor,KB an mouse.Everything was just fine. After a while,without reason, (or there may be some reason which I can't figure...
Sound & Audio
Sound Blaster Audigy 2 Platinum ex does not sound in Win7x64
Hello; I'm trying to make my "Sound Blaster Audigy 2 Platinum ex" works on Windows 7 64 bits, I did install the most new version of the drivers provided by Creative Labs, it seems like it is installed without any problems....the Device Manager shows all drivers are installed correctly...when I...
Sound & Audio
Sound Blaster X-Fi Titanium Sound card issue
I have put the sound card into my computer and made sure that I've hooked up everything correctly, but I have ran into a problem with it. When I ran the download "Product Identification Module Update" from the Creative website, it's telling me that I don't have the right OS, and tells me to update...
Sound & Audio
Garbled sound NF4/Sound Blaster XFi Gamer with over 4GB memory
This seems to be a problem that Creative has not been able to fix with new drivers. The work around is to limit the computer to below 4GB of memory. Has anyone come up with drivers that work so I can use all my memory?
Drivers
Creative Sound Blaster Audigy 24bit Sound Card
I installed windows 7 a little while ago but i cant seem to get a driver that will recognize my sound card. the computer doesnt think its installed correctly but when i was using Xp it was just fine. ive tried another PCI slot but no such luck. all of the drivers i have tried tell me that they dont...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:40.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App