Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio Output Device is installed

19 Nov 2009   #1
Forsaj1

windows 7 32bit
 
 
No Audio Output Device is installed

Hi guys, i just installed Windows 7 put all drivers, but audio don't want to install, said that smth about "no device found to install driver".
Sound Icon is with a red circle with a "x". In Device manager no sound device as all. I have a Hp Dv 9925nr with audio conexant 221.

Please Help (sorry for my english) !!!



My System SpecsSystem Spec
.
19 Nov 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Hey.

Right click on the audio device in the device manager. Properties. Details tab. Change dropdown to hardware ids. Copy and paste the results here.

I'll try to find or edit a driver that will work for you.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2009   #3
Forsaj1

windows 7 32bit
 
 

In device manager i don't have the sound icon, i don't where is it ?!!
My System SpecsSystem Spec
.

20 Nov 2009   #4
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Go into the bios and see that the onboard audio is enabled.

If so, please post a screenshot of the device manager with the sound section maximized.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2010   #5
lunapark

Windows /
 
 
I have the same problem..

Here is what I found under "hardware ids".

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0880&SUBSYS_1462E603&REV_1008
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0880&SUBSYS_1462E603

The soundcard is onboard on a "MSI RS482M4" and Windows finds a driver durring install, but yet I get the message "No Audio Output Device is installed" :-(

I allready installed the ATI chopset drivers from MSI's homepage,
but the sound drivers has no effect.

Hope you can help me.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2010   #6
Luv00z

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Same problem. It worked at first, here's my DXdiag output while it was working:

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 6/10/2010, 06:20:37
Machine name: OKTYN-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: PINNACLE MICRO
System Model: PROLINE DQ45CB
BIOS: BIOS Date: 02/08/08 17:50:03 Ver: 08.00.10
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 1536MB RAM
Available OS Memory: 1512MB RAM
Page File: 782MB used, 2243MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Input Tab: No problems found.

-------------
Sound Devices
-------------
Description: Speakers (High Definition Audio Device)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_11D4&DEV_1882&SUBSYS_80861003&REV_1003
Manufacturer ID: 1
Product ID: 65535
Type: WDM
Driver Name: HdAudio.sys
Driver Version: 6.01.7600.16385 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: Yes
Date and Size: 7/14/2009 01:51:47, 304128 bytes
Other Files:
Driver Provider: Microsoft
HW Accel Level: Basic
Cap Flags: 0xF1F
Min/Max Sample Rate: 100, 200000
Static/Strm HW Mix Bufs: 1, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No


Then all of a sudden this!!:


------------------
System Information
------------------
Time of this report: 6/22/2010, 23:45:39
Machine name: OKTYN-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: PINNACLE MICRO
System Model: PROLINE DQ45CB
BIOS: BIOS Date: 02/08/08 17:50:03 Ver: 08.00.10
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 3584MB RAM
Available OS Memory: 3064MB RAM
Page File: 750MB used, 5377MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No sound card was found. If one is expected, you should install a sound driver provided by the hardware manufacturer.
Input Tab: No problems found.

-------------
Sound Devices
-------------
Description:
Default Sound Playback: No
Default Voice Playback: No
Hardware ID:
Manufacturer ID:
Product ID:
Type:
Driver Name:
Driver Version:
Driver Attributes:
WHQL Logo'd:
Date and Size:
Other Files:
Driver Provider:
HW Accel Level: Emulation Only
Cap Flags: 0x0
Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No

I don't a sound card, i've downloaded several versions of Win7 sound drivers from Intel: Connexant does not install, says no hardware for driver, Realtek installs but no sound.
PLEASE HELP!!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Audio Output Device is installed




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device Installed Error (Code 52 on my audio devices)
Hello there, I have an error in my Windows 7 with the audio, "No Audio Output Device Installed." I checked the playback & recording devices, but none are installed. I checked for hidden devices, but there wasn't any. So I opened the Device Manager, and checked the "Sound, video, and game...
Sound & Audio
No Audio Output Device is installed, HDMI Audio Out Works
No sound. Little speaker with the red 'x' appeared yesterday I have gone through the whole update drivers circus to no avail, my laptop can't detect that it has speakers built in so it doesn't bother finding a driver for them. This is where I am at: - Intel Display Audio is the only driver...
Sound & Audio
No Audio OUTPUT Device is installed
I upgraded my computer to Windows 7 Ultimate 32bit and im having problems installing the Realtek sound driver that's compatable with my computer. Every time i install it it says i dont have acces to memory location. I tried every solution on the internet but nothing worked. Please help me, im...
Sound & Audio
No Audio Output Device Installed
Alright, I give up. I've tried everything I can think of to fix this damned problem so now I'm left with no choice but to seek outside help. So, last night I updated windows after a minor leave of absence from doing so. and once everything was configured my computer started insisting I had no...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:05.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App