Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Upgraded to W7. No sound. Creative Xfi card. Help!

20 Nov 2009   #21
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Thanks you two for the rep...I guess I just got lucky but it just clicked to go to the creative website


My System SpecsSystem Spec
.
20 Nov 2009   #22
rocketdescends

Windows 7 Home Premium 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Zidane24 View Post
Thanks you two for the rep...I guess I just got lucky but it just clicked to go to the creative website
I was trying other drivers on their website, but I hadn't tried that one yet. Creative needs to get their stuff together.
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2009   #23
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rocketdescends View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Zidane24 View Post
Looks like Creative has your driver...

Creative Worldwide Support > X-Fi XtremeMusic

First download link
IT WORKED! HOLY #$%@! it worked! It is weird how the drivers work when its not the card I have. THANKS! *falls over in exhaustion* XD +1 rep Zidane and torrentg.
That would be because from what I can see looking up the DevID you have the X-Fi Platinum., and it is supported in the driver Zidane24 linked to. Also the driver you had installed back in your first screen shot is from back in late 2006, and came out before Vista did. Probably find that the driver on the CD is for XP only (the 5 at the start of the driver version is the giveaway, Vista and 7 drivers start with a 6).

If you want any of the apps to go with your card then you want (Volume Panel and Console Launcher mainly) you can try the downloads from Creative of you can get them already integrated in with the drivers in the modded set linked to in #3 here,

Creative Sound Cards.

P.S. It is usually much easier to determine which Creative card you have by using the model number stamped on the card (will look like SBxxxx or CTxxxx on the older cards) than from the DevID.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Nov 2009   #24
Capt.Jack Sparrow

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

I had the same problem then Creative Auto Update It will detect the sound card and updated .. It worked for me ;-)
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2009   #25
rocketdescends

Windows 7 Home Premium 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by rocketdescends View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Zidane24 View Post
Looks like Creative has your driver...

Creative Worldwide Support > X-Fi XtremeMusic

First download link
IT WORKED! HOLY #$%@! it worked! It is weird how the drivers work when its not the card I have. THANKS! *falls over in exhaustion* XD +1 rep Zidane and torrentg.
That would be because from what I can see looking up the DevID you have the X-Fi Platinum., and it is supported in the driver Zidane24 linked to. Also the driver you had installed back in your first screen shot is from back in late 2006, and came out before Vista did. Probably find that the driver on the CD is for XP only (the 5 at the start of the driver version is the giveaway, Vista and 7 drivers start with a 6).

If you want any of the apps to go with your card then you want (Volume Panel and Console Launcher mainly) you can try the downloads from Creative of you can get them already integrated in with the drivers in the modded set linked to in #3 here,

Creative Sound Cards.

P.S. It is usually much easier to determine which Creative card you have by using the model number stamped on the card (will look like SBxxxx or CTxxxx on the older cards) than from the DevID.
Ok thanks. At one point I did open the CPU, but due to other cards in the way I couldn't read the model number on the card.
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2009   #26
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

That's when you take the card out. Easy enough to do, it's only held in by one screw.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Upgraded to W7. No sound. Creative Xfi card. Help!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Creative Sound Blaster Audigy FX Sound Card, no playback/recording
Hi, I recently purchased the Creative Sound Blaster Audigy FX and am having problems getting it to actually play any audio or record any sound. I've browsed other threads with similar issues on this board and as such have disabled my motherboards onboard audio in my BIOS settings, have...
Sound & Audio
Low volume with new sound card(Creative Sound Blast 5.1 VX)
Hello! I got a new sound card today. Installed it, installed the drivers from the CD, plugged in the headphones and it works. But the sound levels are way to low. I raised the volume in all the places I could find, but it's still a bit low. Here's the card: Creative Sound Blaster 5.1 VX...
Sound & Audio
Creative Sound Blaster Audigy 24bit Sound Card
I installed windows 7 a little while ago but i cant seem to get a driver that will recognize my sound card. the computer doesnt think its installed correctly but when i was using Xp it was just fine. ive tried another PCI slot but no such luck. all of the drivers i have tried tell me that they dont...
Drivers
Creative Sound card
I've got a Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio. I have 2/2.1 speakers. What jack in the back of the card should I be in? When I run creative diagnostics I hear the left and right speaker but not my center speaker. With the 2/2.1 speakers do you stay in the green jack?
Sound & Audio
Problems with my Creative Sound Card.
Hi all, I've been having problems with my sound card drivers ever since I upgraded to Windows 7 64 from Windows Vista 32. I must admit I messed up by not writing down what specific sound card is in this laptop (Dell Inspiron 1520) and I have not been able to find any drivers from Dell.com. I...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:28.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App