Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound from some programs, no sound from others

4 Weeks Ago   #11
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

I see an MP3 decoder, but it may be specifically for one program. I would install the K-Lite Codec pack and see if that fixes it. It won't hurt. I used to use that when I had Vista and Win 7.


My System SpecsSystem Spec
.
4 Weeks Ago   #12
perkinw

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I disabled AMD, but no change in results.

I downloaded the latest driver by following the link you sent. It is version 6.0.1.8199 dated 6/27/2017. My current RealTek driver is version 6.0.1.7560 dated 7/15/2015. I extracted the contents of the cab file into a folder. I used the Update Driver... button in the Realtek driver properties to browse to the folder. But hen I clicked Next, Windows gave me the message below.


Attached Images
Sound from some programs, no sound from others-update-driver-software.jpg 
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #13
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

IMHO I don't think the sound drivers have anything to do with the problem. It has to be more a specific problem such as a missing codec.. The sound works fine with other applications.
My System SpecsSystem Spec
.

4 Weeks Ago   #14
perkinw

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I installed the K-Lite codec pack. Still no sound from WMP, and still the error message. Interestingly, the codecs displayed by WMP show NO CHANGES whatsoever after installing the codec pack! All versions and dates are the same as before.

What continues to bother me is that in WMP, Speaker Properties shows an empty menu for audio devices. I would expect to see Realtek in the menu.


Attached Thumbnails
Sound from some programs, no sound from others-audio-video-codecs-wmp-after-installing-k-lite-codec-pack.jpg  
Attached Images
Sound from some programs, no sound from others-wmp-no-audio-device.jpg 
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #15
perkinw

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I found someone else with the identical problem to mine here. The discussion went on for many posts, but no solution was found.

I ran dxdiag.exe. It says "No sound card was found." That probably explains the empty audio device menu.


Attached Images
Sound from some programs, no sound from others-dxdiag-no-sound-card-found.jpg 
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #16
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

"Refresh" the Realtek. Go to the Device Manager. RIGHT click on the entry for the RealTek and then LEFT click "Uninstall". DO NOT uninstall the drivers. Restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the sound. This is one of my "stock fixes" as this corrects any corruptions between Windows and the sound, and many flakey problems. If you are lucky it will fix yours.
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #17
perkinw

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I'm confused because the context menu for Uninstall says it will uninstall the drivers!


Attached Images
Sound from some programs, no sound from others-uninstall-realtek-high-definition-audio.jpg 
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #18
rvcjew

7 Pro x64, 10 Pro x64
 
 

On phone sorry for crappy formatting , after you hit uninstall it will have a separate check box for drivers, do not check it. Then hit okay and reboot.
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #19
perkinw

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I refreshed the Realtek as you instructed. After restart, I saw "installing device driver software." Problem in Windows Media Player persists. WMP still does not see an audio device. Dxdiag.exe reports "No sound card was found." The problem seems unique to WMP, since I can play mp3's in VLC and iTunes. And I get all system sounds, sounds in browser (YouTube, etc.). Nothing has changed since refreshing Realtek.


Attached Images
Sound from some programs, no sound from others-wmp-no-audio-device.jpg 
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #20
perkinw

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

What about uninstalling Realtek (with "delete the driver software for this device" checked) and then reinstalling the driver from the manufacturer's web site? Earlier I tried doing an "update driver" but Windows told me the driver was already up-to-date.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound from some programs, no sound from others




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound is some how disabled for some programs
For example, I am listening music with iTunes, then when I want to watch a youtube video the sound of the video doesn't work(ofc paused my music@iTunes) I guessed it was me changing something in the audio settings, though I didn't find where I had made the mistake. So, does anyone know how to...
Sound & Audio
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
programs sound unmutes itself
I am trying to record music from spotify to download onto Windows Media Player and I am on facebook talking to somebody and to turn off the sound when somebody messages me I go and mute internet explorer and when I close the mixer, internet explorer unmutes itself, is there a way to where I can fix...
Sound & Audio
Some programs' sound not detected!
Currently, I have a few games running, but their sounds are not detected by the speakers/headphone playback devices. how can i make it so that my computer can detect the programs? because none of the devices have the program's audios in them? the second thumbnail shows other programs working...
Sound & Audio
No sound from audio programs?
I have a new windows 7 x64 PC, using an M-Audio Delta 1010LT sound card. I can get system sounds. When I try to open an audio program, such as EastWest virtual instruments or Cubase 5, I get no audio output. My settings appear to be correct within these programs. Any suggestions on how to fix...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:11.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App