No System Sounds. All other sounds working fine.


  1. Posts : 17
    Win 7 64 pro Build 7601
       #1

    No System Sounds. All other sounds working fine.


    Have tried EVERY suggested method to make System Sounds work again. Windows 7 64bit Build 7601 on Intel i5 HP Elite CMT with Realtek HD Audio. Microsoft and HP 'troubleshooting' did not find a problem, and yet, there it is. All latest drivers (even downloaded from .cab file from here, but can't get it to install) ... Created new user account - fault the same. Restored System - fault the same ... In 'configure', the speakers play the sounds, but in Volume Mixer, System Sounds show no activity ...
      My Computer


  2. Posts : 8,137
    Windows 10 64 bit
       #2

    Do you have system sounds activated, in the Sound Panel?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails No System Sounds. All other sounds working fine.-capture.jpg  
      My Computer


  3. Posts : 17
    Win 7 64 pro Build 7601
    Thread Starter
       #3

    No System Sounds. All other sounds working fine.-nosytemsounds1.jpg

    Thank you for your reply fireberd.

    Yes, System Sounds are activated. Pls see attached screenshot.
      My Computer


  4. Posts : 6,958
    W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
       #4

    Hi Bigbot,

    IF you are running/have multiple themes, then you have to personalize >>each one<<
    that screenshot only refers to 1 theme,
    Roy
      My Computer


  5. Posts : 17
    Win 7 64 pro Build 7601
    Thread Starter
       #5

    I am only using the Default Windows Sound Scheme.
      My Computer


  6. Posts : 6,958
    W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
       #6

    Hi Bigbot,

    Not Scheme THEME, see my screenshot each one needs to be configured.


    Roy
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails No System Sounds. All other sounds working fine.-bigbot.png  
      My Computer


  7. Posts : 17
    Win 7 64 pro Build 7601
    Thread Starter
       #7

    No System Sounds. All other sounds working fine.-nosystemsounds1.jpg

    Like this? ...
      My Computer


  8. Posts : 8,137
    Windows 10 64 bit
       #8

    This would appear to be a Windows problem rather than a sound problem.
    Did this ever work? And can you remember what happened, e.g. a Windows update, that caused the problem?
      My Computer


  9. Posts : 6,958
    W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
       #9

    Hi BigBot,

    thats the place
    If you click on a theme
    then go to the choices at the bottom,
    background/colour/sounds/screensaver
    you can change them to whatever,

    see how mine is different to yours, i chose them for the selected theme

    Roy
      My Computer


  10. Posts : 17
    Win 7 64 pro Build 7601
    Thread Starter
       #10

    The difference, is mine shows Sound


    No System Sounds. All other sounds working fine.-likethisyoumeanalso.jpg
    torchwood said:
    Hi Bigbot,

    Not Scheme THEME, see my screenshot each one needs to be configured.


    Roy
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:05.
Find Us