Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Trying to get my audio working...permenently

05 Sep 2018   #1
ryguy7272

Windows7
 
 
Trying to get my audio working...permenently

I am trying to get my audio drivers working on a continuous basis. About once per day the audio stop working. Then I have to uninstall both drivers and put my machine into sleep mode. Then, when it wakes up, about half the time the audio drivers are re-installed correctly and half the time they are re-installed but they still don't work. So, I have to do a reboot, and again, about half the time this works, and about half the time it doesn't work. Now, for the past 3 days I have had no audio at all. No matter what I do, I can't get the audio working now. Is there a way to get this to work permanently? About 1 month ago everything was fine, and then all of a sudden, for no reason at all, the audio started to act very wackadoodle. Please help!! TIA!!


My System SpecsSystem Spec
.
05 Sep 2018   #2
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

What audio drivers are you using?
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2018   #3
ryguy7272

Windows7
 
 

'Intel (R) Display Audio' for my ThinkPad T430
The message that I get reads: 'no speakers or headphones are plugged in'. This is in the lower right hand corner of the screen, right next to the system clock.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Sep 2018   #4
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Take a look in MSINFO32 >Componenets>Problem Devices and post the device ID

Also check in services.msc that the Windows audio and Windows audio endpoint builder services are set to Automatic.
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2018   #5
ryguy7272

Windows7
 
 

Yes, Windows audio and Windows audio endpoint builder services are both set to Automatic. As for Problem Devices, see the image below.

I don't know why this thing acts so random. It just doesn't make any sense.


Attached Thumbnails
Trying to get my audio working...permenently-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2018   #6
ryguy7272

Windows7
 
 

Well, I ended up installing a new driver, from the link below. I guess the most obvious solution is the correct one.



https://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds029565


I guess I'll never know why the other 2 drivers behaved so randomly.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Trying to get my audio working...permenently




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Audio on computer displays it's working but no audio is coming through
I recently encountered this problem I was on windows 10 but I decided to do a fresh install mind having to put over like 6,000 files on to a uploading website cause I do youtube, editing etc whatever and so it first started out as like when I would max out the speakers it would do like a...
Sound & Audio
Realtek audio, Gigabyte mobo: strange-sounding audio, mic not working
I have a self-assembled desktop PC - full specs in the signature below, but in short, it has an AMD Phenom II X6 1090T processor on a Gigabyte GA-970A-DS3P mainboard, which uses a Realtek Azalia ALC887 on-board sound system. I have no loudspeakers and listen to the computer sound exclusively...
Sound & Audio
Audio Jack not working, but USB Audio is.
My self built computer recently had a change of motherboard, I now have a Asrock N68C-GS FX. The front cases' and computers back audio jack are not working, I have tried numerous headphones and speakers. However my USB headset works perfectly. My drivers are all up to date, I'm struggling to...
Sound & Audio
Asus onboard audio no longer working since enabling front panel audio.
My audio rear outs used to work, but even so, i was primarily using hdmi out from my video card. I was also diagnosing BSODs at the time and sent my mobo back to asus for an rma. When it got back, I placed it in a different case and attached the font panel audio. Due to a new living...
Sound & Audio
Onboard audio not working and audio drivers won't install
Hello everyone, I'm having a problem using my motherboardís onboard HD audio instead of my video cardís audio, so without further ado here is the situation; I have an Asus maximus iii gene motherboard which has a SupremeFX X-Fi built-in sound card (this is a very nice card provided you can...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:00.
Twitter Facebook Google+