Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: AOC U4308V Monitor Not showing up in Playback Devices - No Sound

28 Oct 2019   #1
thinkbig

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
AOC U4308V Monitor Not showing up in Playback Devices - No Sound

Hi,

I have a new AOC U4308V Monitor with speakers and I cannot get the sound to work
on my Dell Inspiron running Win 7 (specs are in my profile).

I have it hooked up with an HDMI cable and also a sound cable going from the speaker
output on my PC into the sound plug on the monitor.

I can turn the volume up and down on the monitor itself, but still no sound.

When I go into "Playback Devices" all I see is:

Speakers
Realtek High Definition Audio
Default Device

and that is it. No other choices so the monitor is not showing up.

Before this I was using a Philips BDM4065UC with the same setup (hdmi and sound cable)
and the sound was working fine??

Any help on this will be appreciated.

Thank you.


My System SpecsSystem Spec
.
28 Oct 2019   #2
Paul Black

Win 7 HP SP1 64-bit Vista HB SP2 32-bit Linux Mint 18.3
 
 

Hi thinkbig,

Quote   Quote: Originally Posted by thinkbig View Post
I have a new AOC U4308V Monitor with speakers and I cannot get the sound to work on my Dell Inspiron running Win 7 (specs are in my profile).

I have it hooked up with an HDMI cable and also a sound cable going from the speaker output on my PC into the sound plug on the monitor.

I can turn the volume up and down on the monitor itself, but still no sound.

When I go into "Playback Devices" all I see is:

Speakers
Realtek High Definition Audio
Default Device

and that is it. No other choices so the monitor is not showing up.
Under the heading msinfo32 [MS System Information] - Problem Devices . . ., please run MS_Info32_Find_Problem_Devices.bat, Option [2] and [x] from here => BATCH PROGRAMS [Standalone] and then upload the results using the tutorial at the bottom of the above link [Upload to SevenForums . . .] and someone will look at it for you.

I hope this helps!
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2019   #3
thinkbig

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Hi,

Thanks for your response.

The results from the test are below.


Attached Thumbnails
AOC U4308V Monitor Not showing up in Playback Devices - No Sound-msinfo32.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

28 Oct 2019   #4
Paul Black

Win 7 HP SP1 64-bit Vista HB SP2 32-bit Linux Mint 18.3
 
 

Hi thinkbig,

[1] This shows that it is NOT an OS driver related problem!
[2] Is there not a setting on the AOC U4308V monitor itself?
[3] Does this PDF help => AOC U4308V Monitor.

I hope this helps!
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2019   #5
thinkbig

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Hi Paul,

I've read through the Manual several times.

There is a volume control on the back of the unit which
turns it up and down. That is working but no sound.

There's got to be a setting somewhere that I am missing
either on my PC or Monitor??
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2019   #6
Paul Black

Win 7 HP SP1 64-bit Vista HB SP2 32-bit Linux Mint 18.3
 
 

Hi thinkbig,

Quote   Quote: Originally Posted by thinkbig View Post
I've read through the Manual several times.

There is a volume control on the back of the unit which turns it up and down. That is working but no sound.

There's got to be a setting somewhere that I am missing either on my PC or Monitor?
[1] I am not being funny, but are you sure you have the cables plugged into the correct input slots?
[2] Have you got an on-board sound card?
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2019   #7
thinkbig

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Yes, I've checked the cables several times.

HDMI out on computer - HDMI1 in on the monitor.
I've also tried HDMI2 just to make sure. Each time
I've had to change the input on the monitor to HDMI1
or 2 respectively.

I am using the sound card that came with the computer,
not sure what it is or how to tell?

I've also checked all the connections on both ends to
make sure they are all tight and that the sound is in
the right place.
My System SpecsSystem Spec
.
28 Oct 2019   #8
Paul Black

Win 7 HP SP1 64-bit Vista HB SP2 32-bit Linux Mint 18.3
 
 

Hi thinkbig,

Quote   Quote: Originally Posted by thinkbig View Post
Yes, I've checked the cables several times.

HDMI out on computer - HDMI1 in on the monitor.
I've also tried HDMI2 just to make sure. Each time I've had to change the input on the monitor to HDMI1 or 2 respectively.

I've also checked all the connections on both ends to make sure they are all tight and that the sound is in the right place.
Have you got a pair of headphones that you could plug into the monitor and see if you get sound?
This will prove that the monitors sound works and that the problem is when connecting to the computer.

I hope this helps!
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2019   #9
thinkbig

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Great idea! Hooked up the headphones and no sound??

Is there a way to get the monitor to show up in "Playback Devices"?
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2019   #10
Paul Black

Win 7 HP SP1 64-bit Vista HB SP2 32-bit Linux Mint 18.3
 
 

Hi thinkbig,

Quote   Quote: Originally Posted by thinkbig View Post
Great idea! Hooked up the headphones and no sound??

Is there a way to get the monitor to show up in "Playback Devices"?
[1] If the headphones normally work, then it must be a setting!
[2] Is there a menu button or volume button on the monitor itself?
[3] Have you tried running WU [Windows Update] to see if it picks anything up for the monitor?
[4] Click Start => Control Panel => Sound and have a look.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 AOC U4308V Monitor Not showing up in Playback Devices - No Sound




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
External speakers not showing up in Playback Devices
Win7 64bit PC. I have a set of external speakers + headfones. Playback Devices > only headfones offered ( no sign of ext spkrs) Devices & printers > V20 Notebook spkrs appear > Troubleshoot > unable to identify any problem. I've re-started & switched USB ports without success. Can't...
Sound & Audio
Headphone not showing in Playback devices
My motherboard is Gigabyte G41M. I have recently re installed my OS windows7, and so i downloaded the required drivers from the main site of Gigabyte. Ethernet,NIC,Audio every drivers are working fine. But Headphones are not working. I was able to use my mobile headphones earlier in my old...
Hardware & Devices
HDMI Audio not showing in playback devices???
I have an HTPC that I use to watch TV through Media Center with an HD Homerun Prime. Lately I've been getting an error message in Media Center that say something to the effect of "no audio device detected." When I close out of Media Center, I notice that the little speaker icon in the bottom...
Sound & Audio
Headphones not showing up on playback devices
This headphone I bought is a high quality one I bought. It doesn't show on playback but has bad quality with that. It gives the speaker sounds through my headphone instead. Help me please.
Sound & Audio
internal speakers not showing on playback devices
Hi I got my laptop last week and and yesterday the sound stopped working. The laptop is a ASUS G53SX: i7-2670QM 2,2 ghz. 8 GB RAM. GTX 560M. I have tried to update/re-install the drivers without any luck. I have also tried system recovery and still no sound. The latest software that I have...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:14.
Twitter Facebook