Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My sound problem

23 Dec 2009   #1
neo866

windows 7 home premiem 32bit
 
 
My sound problem

Not sure if anyone can help but my sound problem is this:

I have an external soundblaster card and an M-Audio Fast Track Pro card both were working under Window xp but since i upgraded to Window 7 i have a crackling sound when i scroll a window up or down.

It's the same for movies, Music and any sound (youtube) coming from my pc.
At first i thought it was a problem with my soundblaster card so i used my Fast Track Pro and i get the same crackles.

I've updated all my drivers (sound/Graphics) but still no joy.

The sound is fine when i keep a window still but as soon as i move it about the crackling starts.
Starting to think i made a mistake upgrading!
My System SpecsSystem Spec
.
23 Dec 2009   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Using the correct version of these drivers will fix that problem. I have no idea which SB external card you have, I could get you closer to the correct driver if I knew that. You can probably find it yourself here though.
Creative Sound Cards.
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2009   #3
neo866

windows 7 home premiem 32bit
 
 

I have a Sound Blaster Connect card, Model number sb0270. but i'm sure i have the right drivers but you never know!
Also as i said i tried it with my Fast Track Pro external card and i still have the exact same problem and i've updated my m-audio drivers as well.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Dec 2009   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by neo866 View Post
I have a Sound Blaster Connect card, Model number sb0270. but i'm sure i have the right drivers but you never know!
Also as i said i tried it with my Fast Track Pro external card and i still have the exact same problem and i've updated my m-audio drivers as well.
That is just the problem, the Creative drivers don't work for hardly anyone "typical Creative support" which is why the Daniel K ones are usually the way to go.
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2009   #5
neo866

windows 7 home premiem 32bit
 
 

Ok, where do i get the Daniel K drivers from? But how does this explain my other sound card not working?
Sorry for the questions but i'm new to this
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2009   #6
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

How does this explain it? Easily it's a driver problem with a new Op system. This happens when ever a new Op system arrives on the scene.

Let me look around and see if I can find it.

According to Creative this is the one for Windows 7 32 bit.> http://support.creative.com/Downloads/welcome.aspx

From this list here your card is near the bottom.
http://support.creative.com/kb/showa...aspx?sid=61105

I believe the Daniel K version is here > http://www.filefront.com/14952823/P1...tPack_2_0.exe/

It gets confusing as there are hundreds of different Creative cards.
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2009   #7
neo866

windows 7 home premiem 32bit
 
 

Ok i give them a try, thanks
My System SpecsSystem Spec
.
Reply

Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Sound problem perrsists even after new sound card
As some of you might remember, a few weeks ago I had a problem with sound after I built a new PC and kept my old Win 7 installation using sysprep: https://www.sevenforums.com/sound-audio/280175-onboard-sound-issue-new-pc-build-2.html#post2308990. The problem was that the volume levels were off, and...
Sound & Audio
Sound Problem
I have tried to play mpegs and Avi files on Nero Showtime (Nero 7 ) and also on Divx 8, Realplayer and Quicktime but I get no sound. I do get sound on Win Media Player only. I installed Klite codec pack for Win 7 64bit. Do I have to install the 32bit codec pack for the 32bit programs to...
Sound & Audio
Sound problem - need to 'scan for hardware changes' to get sound
Hi everybody I have a fairly strange problem with my Laptop. It came originally with Vista and a while ago I updated to Windows 7 32bit Home Premium. Since then I don't have any sound after booting the Laptop. By chance I found out that when I go into the device manager, right click on the sound...
Hardware & Devices
Windows Media Player Problem - Sound/skipping problem.
Oh look, another windows media player problem, lol. Well, it's something really weird, at first i thought it was just my computer being all slow or the file was messed up, No matter what movie or format i play it makes this weird screeching noise. It also lags pretty bad. I tried the scans, i did...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:47.
Twitter Facebook