Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Intense outbound static problem

23 Feb 2010   #1
empie7988

xp
 
 
Intense outbound static problem

I have a dell xps 420 and recently installed windows 7 32 bit. I am now having a problem with the sound that I never had before. Randomly when chatting with people in ventrilo the outbound (microphone) will go haywire and produce incredibly loud static that will not go away without reconnecting to vent. It also does it over in game voice chat so Im not sure if its a ventrilo problem but I never had it before. My card it a dell version of the Creative x-fi extremegamer known as the SB0770.

I've read that there has been some compatibility issues between the SB0770 and windows 7. Is there any known fix for this (according to creative I have all the latest drivers but Im not sure that their drivers work with this dell brand of their card) Any suggestions would be greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Feb 2010   #2
empie7988

xp
 
 

Hey thanks for all the help guys...good forums
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Intense outbound static problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot seem to figure out this static problem:
My current audio setup: Grado HF1-->Audio Advantage Micro-->Dell Optiplex. Have this very annoying low lying static on everything I listen to. Its definitely the computer as I reproduced the setup on two laptops and had no problems. Have updated all relevant drivers, disabled any and all...
Sound & Audio
Outbound Connections
When using the current version of Firefox browser, my Comodo Firewall shows 60 to 80 outbound connections and 0 inbound connections. Checking the log shows a variety of IP destinations for these outbound connections. I run a number of Malware programs and use Comodo anti-virus and all seem to show...
System Security
svchost.exe - outbound connection to different ips
Hi everyone. A few days ago I had to change the motherboard of my pc and I reinstalled windows after that. Since then whenever I connect to the internet svchost.exe always forms an outbound connection only for an instant to a different ip everytime - the ip address always starts with 79.140 like...
Network & Sharing
wifi not connecting (even on static ip) - autoconfig ip problem
Hey all , here's the deal : my laptop is not able to connect to my wifi router even though my friends's laptops and even my smartphone have no problem - I've tried restarting the router countless times - didn't work. Thereafter I tried giving it static ip but found that the autoconfig ip entry is...
Network & Sharing
Static problem
Hello everybody. I have recently installed Windows 7 in my laptop and I've encountered a really annoying problem that I can't seem to solve: static sound. I have a Realtek HD Audio with the latest updates (R2.66), tried to install older updates like Vista ones but still the same static....
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:42.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App