Weird new audio problems running Windows 7


  1. Posts : 18
    Windows 7 Ultimate x64
       #1

    Weird new audio problems running Windows 7


    I've been running Windows 7 for close to a month now and it's been running flawlessly except until now.

    I've been having audio play back problems either from Windows Media Player or on Youtube. The sounds become slurry, distorted, laggy every few seconds. I don't quite understand what's causing the problem.
      My Computer


  2. Posts : 18
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #2

    I closed bit-comet and it seems to have no problem now.

    However if I'm using any browser it has the same problem, e.g. when i click on a link and it goes to a new page or opening the browser. Pretty much surfing seems to lag/distort any audio being played.

    I don't have the problem with other windows applications like browsing through folders or opening/closing them.

    Any ideas?
    Last edited by SAS88; 09 Apr 2009 at 07:45.
      My Computer


  3. Posts : 4,364
    Windows 11 21H2 Current build
       #3

    This is actually a noted problem since back in the days of Vista - I'd suggest looking up drivers for both your network 'cards' as well as your audio hardware and see if there is anything out there newer than the drivers you have installed currently....

    Also, if you update your system specs to the left, then we'd be able to give you more poignant advice as we'd know what hardware you're running...and what build
      My Computer


  4. Posts : 18
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #4

    johngalt said:
    This is actually a noted problem since back in the days of Vista - I'd suggest looking up drivers for both your network 'cards' as well as your audio hardware and see if there is anything out there newer than the drivers you have installed currently....

    Also, if you update your system specs to the left, then we'd be able to give you more poignant advice as we'd know what hardware you're running...and what build

    Well it was working fine for nearly 1 month with no driver changes. I'm not quite sure how I can find out what my sound card is.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:24.
Find Us