Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I need to plug in some more speakers!

06 Mar 2010   #11
DJxRIKIxDANISH

Original Windows« 7 Home Premium 64bit- Danish
 
 

How do i open my audio driver, or whatever it's called? I know i use realtek but i cant find it anywhere.


My System SpecsSystem Spec
.
06 Mar 2010   #12
boohbah

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

go to control panel/ all control panel items, it should be under ' Realtek HD audio manager '
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2010   #13
DJxRIKIxDANISH

Original Windows« 7 Home Premium 64bit- Danish
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boohbah View Post
go to control panel/ all control panel items, it should be under ' Realtek HD audio manager '

Can you take a screenshot?
My System SpecsSystem Spec
.

07 Mar 2010   #14
boohbah

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

here y'go sorry about delay busy sunday with the kids. not sure you need a screenie, go to start/control panel . in control panel you will find realtek hd audio manager


Attached Thumbnails
I need to plug in some more speakers!-realtek.png  
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2010   #15
DJxRIKIxDANISH

Original Windows« 7 Home Premium 64bit- Danish
 
 

I cant find it. It isn't there.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2010   #16
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Your motherboard has the Realtek ALC662 HD chip on it, and from the sounds of things you don't have the Realtek driver installed,

1. You can't find the Realtek control panel

2. Only one of the jacks works, which is what happens when it is using the default driver that Windows installs

Might be a good idea to grab the latest diver for it,

Latest Realtek HD Audio Driver Version

and then see what works and what doesn't.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2010   #17
DJxRIKIxDANISH

Original Windows« 7 Home Premium 64bit- Danish
 
 

Allright i've found another way to change the sound thing to 5.1, and i've done it. I just went into sound in control panel and there i could manage RealTek. But when i test it in RealTek the sub works. But then, when i play music in Windows media player or FL Studio no sound comes from the sub.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2010   #18
DJxRIKIxDANISH

Original Windows« 7 Home Premium 64bit- Danish
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Your motherboard has the Realtek ALC662 HD chip on it, and from the sounds of things you don't have the Realtek driver installed,

1. You can't find the Realtek control panel

2. Only one of the jacks works, which is what happens when it is using the default driver that Windows installs

Might be a good idea to grab the latest diver for it,

Latest Realtek HD Audio Driver Version

and then see what works and what doesn't.
I've tried to download the one for Vista and Win7 32 and 64bit and i've tried the one just for 64bit.

The contents of this file can not be unpacked blah, blah... Just look at the screenshot. I need to plug in some more speakers!-realtek-hd-error.png


My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2010   #19
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Realtek and their 28.8 k servers (are they even that fast?) strike again. Try it from here,

Realtek HD Audio 2.43 Driver download from Guru3D.com
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2010   #20
jimbo45

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DJxRIKIxDANISH View Post
Quote   Quote: Originally Posted by boohbah View Post
Hi dj , for me i run my pc through a home theatre amp therefor allowing me to have surround including sub bass i use one 3.5 output jack from pc that splits to two phono jacks to amp .
Where can i get such a home theatre amp?
Hi there

Whilst not the cheapest -- what about Bang and Olufsen -- World class both in design and performance -- at a price of course and 100% DANISH.

However to get back to more realistic price ranges as previous posters have said any decent electrical / computer outlets will have what you need -- although these days pretty well ANY computer mobo has a decent enough sound system to drive a 5.1 or even a 7.1 speaker system.

Cheers
jimbo
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I need to plug in some more speakers!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Bad scratchy noise from speakers, but speakers OK. No IDE ATA/ATAPI???
Hi! Please bear with me ... I will not be using the correct terminology, but hope I explain myself OK all the same! :D I have a DELL studio XPS PC With Windows 7. I used to have a DELL screen, with a speaker section attached, which belonged to my previous DELL. (Altec Lansing 5650 5.1 Surround...
Sound & Audio
Can we not just plug/un-plug USB 3.0 drives like we did with 2.0?
Hello all I could really tell a long story here of all the issues I have been dealing with and could provide if requested, but to make this a bit shorter, can we now not just plug and unplug a USB 3.0 drive like we used to with 2.0? All in all I seem to have really screwed up the...
General Discussion
5.1 speakers but test signal only on 2 speakers
I have a Creative SB X-Fi Xtreme PCI-Ex, and Logitech Z-5500 5.1 THX speakers. All speakers work; all software, drivers and codecs are up-to-date. Recently I noticed that in the Speaker Setup screen, the test button only results in sound from the left and right front speakers. I checked...
Sound & Audio
2 OS on HDD and SSD, what happens when i plug in the HDD
Hi 7forum, I wanted to upgrade my pc with an SSD drive 60gb and run the win7 os and some other programs to get some speed. I want to use the old HDD for other programs that i dont use as much and to save files like movies, pics, music etc. On. I connected the ssd while os on hdd and formatted...
Installation & Setup
Plug in-Plug out
Hi The last few days when my pc is idle for awhile and I come back to use it my internet is off,all the lights are green on the crappy speedtouch modem. I found out if I take out the cable(RJ-45) from the lan port on the MB and plug it back in net is back. Does anyone know what the problem is here...
Network & Sharing
External Speakers work, Laptop speakers do not
Hi all, I have a Dell XPS M1330 laptop and have recently upgraded to windows 7 professional (32bit) from windows vista. Everything seems to be running smoothly except I can get no sound from the internal laptop speakers. When I plug in external speakers in via the jacks on the front, sound comes...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

ę Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:18.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App