Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio devices are installed. Please help.

27 Apr 2010   #11
JoshDavis

Windows 7 32 bit
 
 
Reinstall

Just reinstalled 7 without the SB Audigy. Started up and BING. HD Audio Device running fine in Device Manager and an HD Audio Device in Control Panel > Sound.

Sweet.

I'm a bit hesitant to try setting up the Audigy now because I'm so stoked right now to have sound that I'd hate to mess it up again so soon.

But if I was to attempt to get it working how should I go about it?

Disable Azalia Codecs, put the Audigy back in, download this driver:

Creative Sound Blaster audio driver 1.04.0090

Does that sound right?

I have the Audigy SE with the model number SB0570.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Apr 2010   #12
Aphelion

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JoshDavis View Post
Just reinstalled 7 without the SB Audigy. Started up and BING. HD Audio Device running fine in Device Manager and an HD Audio Device in Control Panel > Sound.

Sweet.

Creative Sound Blaster audio driver 1.04.0090

Does that sound right?

I have the Audigy SE with the model number SB0570.

Aha... so it was the Audigy drivers.

The 1.04.0090 driver looks like the right one, here's fair warning... The Audigy cards (I have one too) sound like crap under Win-7. The Realtek actually sounds better.

You can try it, but besides disabling the Azaila codec I'd also uninstall the Realtek drivers.

There are a couple of third party SB/Audigy solutions that sound pretty good, I've always been partial to the KX drivers, they sound great.

Official kX Project Site -- News

Keep us posted when you reinstall Windows again!

Ap
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2010   #13
JoshDavis

Windows 7 32 bit
 
 
Thanks for all your help.

In that case I might just stick with the onboard. Sounds just as good to me.

Cheers for all your help. Trying everything that you suggested eventually led to working out what the problem was.

Thanks very much.
My System SpecsSystem Spec
.

27 Apr 2010   #14
Aphelion

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JoshDavis View Post
In that case I might just stick with the onboard. Sounds just as good to me.

Cheers for all your help. Trying everything that you suggested eventually led to working out what the problem was.

Thanks very much.
Hey, no problem... glad to be of help. Win-7 has been playing bad with audio for quite a few users. The Gigabyte motherboards seem to do pretty well, I had a bit of trouble at the beginning but all is well now. Updating the MB BIOS helped.

best-

Ap
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio devices are installed. Please help.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No audio devices are installed
Hey guys im new to this forum .I have a problem i dont have any sound.When i click on the volume icon at the bottom of my screen and go to playback it says ''No audio devices are installed''When i open the sound options there are no speakers. When i go to services.msc and try to start audio and...
Sound & Audio
No Audio Devices Are Installed in Recording Tab
It's my first post here so please bear with me. I'm not a super techie person so pardon my terms. :) I got a Toshiba Dynabook AX/940LS laptop with Windows XP before and installed Windows 7 on it. Everything has been working so far except for the microphone. I can't seem to perform any...
Sound & Audio
No audio output devices installed, after new boot of 7
>Have windows XP >upgrade to windows 7 pro >works fine, except no audio driver. >install audio driver IDT High-Definition (HD) Audio Driver, but it doesn't work. >in device manager, no sound under 'sound, vid, & game controllers' >under 'other devices' 'multimedia audio controller' is there,...
Sound & Audio
No Audio Devices Installed, Help !~!
i recently change my windows from XP to windows 7. my VGA also change to a new one. when i test the sound, i cant hear at all !! i go to the contol panel, and check the sound, its say "No Audio Device Installed". i check again through the device manager, in sound,video it seem High Definition Audio...
Sound & Audio
Recording: no Audio devices are installed.
So i got a new headset and i found out that the sound works but not the mic. It works on other computers but not on my because it doesnt show up grey, it doesnt show up at all even thought i did check the show dissabled or disconnected devices. I tried to instal a new upgrade for my sound but the...
Sound & Audio
No audio devices are installed.
Hello. I need help. My computer is a Gateway Support - 1015229R*Gateway FX7024 Desktop Computer I had a misadventure with the original hard drive and bought a new one. Installed Vista on the new hard drive and got things going fine again except for the audio missing. I had installed...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App