Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio Output Device Installed

04 Jul 2010   #1
sirojammuniro

windows 7
 
 
No Audio Output Device Installed

I have a Benq joybook s52 and I recently installed Windows 7 Ultimate on my laptop computer. Everything is working great, but I have no sound. In the bottom right corner, I have the audio icon with a red circle and a white x. It also says 'No Audio Output Device Installed'. When I look in the device manager, I have a yellow icon next to 'High Definition Audio Device' under Sound, video and game controllers, and I also have an Unknown Device under the Universal Serial Bus controllers. I've tried reinstalling the Realtek drivers and i also have reinstalling the device (digital_media_joybook_drivers_jbs52_audio_jbs52_audio_6.14.10.515), but nothing seems to be working. Can anybody help?


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jul 2010   #2
bobkn

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

It doesn't seem like it ought to be necessary, but you could try installing the Intel chipset update for the 915GM chipset in your S52.

 INF Update Utility - Primarily for Intel® 5, 4, 3, 900 Series Chipsets

You said nothing about graphics, but here is what Intel has to say about drivers for "legacy" chipsets (including the 915GM):

 Older Intel® Graphics Controllers and Microsoft Windows 7*

Good luck.
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2010   #3
sirojammuniro

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bobkn View Post
It doesn't seem like it ought to be necessary, but you could try installing the Intel chipset update for the 915GM chipset in your S52.

 INF Update Utility - Primarily for Intel® 5, 4, 3, 900 Series Chipsets

You said nothing about graphics, but here is what Intel has to say about drivers for "legacy" chipsets (including the 915GM):

 Older Intel® Graphics Controllers and Microsoft Windows 7*

Good luck.

I am still confused with your explanation, if I may ask for more detail, sorry for my forwardness, I'm very confused

thanks . .
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 No Audio Output Device Installed




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device is Installed
I believe this is an issue regarding an update. I had this issue before and did a system restore to back before I had installed a certain program, and the issue went away. Now however, I do not have a restore point that will go far enough back. I started up my computer today and I was hit...
Drivers
no audio output device installed
This is my wife's sony vaio, and she has had this problem with no sound on her laptop, when checking the volume control it says no audio output device installed. In device manager it says that she has Intel display audio. I need major help here please.
Sound & Audio
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7 l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop...
Sound & Audio
No audio output device installed
I bought a generic computer. It had windows vista installed and it used to display a message that No audio output device is installed . I recently installed windows 7 home premium 32 bit on it but it still says the same thing. I went to properties of it and found following error message.This device...
Sound & Audio
No audio output device installed...Tried everything, need some help.
All fixed...Hardware issue. Stripped it down and rebuilt it. Booted up and installed the drivers....woohoo I have sound again...lol Hi, I have had this problem now for a couple of months. What I have tried: Reinstall windows 7 Update bios Install the realtek high definition audio...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

ę Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App