Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A8N32 SLI Deluxe Sound Problems

11 Jul 2010   #1
sortax

Windows 7
 
 
A8N32 SLI Deluxe Sound Problems

Hello, I have some problems fixing my sound.

I use the mother board integrated sound card ( Realtek AC'97 ALC850 ) And I use these speakers: Logitech X-540 5.1 Surround. When I set up the configuration and test I can hear all speakers, I select 5.1 and everything works fine. But when I listen music and or videos or anything that need sound, even youtube, only my Front R/L + SubRoofer are working. In the Asus thing utility I selected 6CH surround and even tried 8CH but in vain. I tried 7.1 and its the same. Since the speakers are working when I test with windows audio configuration, what is the problem? I need help please! Thanks!


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jul 2010   #2
bobkn

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

At a guess, you're getting stereo sound from a stereo source.

Some sound card software can synthesize multichannel audio from stereo. Otherwise, stereo normally plays out the front speakers.

Try some 5.1 source material (like a DVD, if you can).
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #3
sortax

Windows 7
 
 

Ok I fixed it. I had to check the 5.1 in windows configuration and 6CH in the sound effect thing by realtek at same the 2 options opened. It resolved my problem.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 A8N32 SLI Deluxe Sound Problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 The sims double deluxe problems
Hi, i have Windows 7 Ultimate x64, and i want to install The sims double deluxe,the first sims NOT the sims 2, and i get no autorun and the only 4 files in the CD are the ones on the picture i attached, and when i try to open the RARs it says that their either are damaged or unknown format, and i...
Gaming
Asus A8N32-SLI Deluxe Drivers
I installed Windows 7 on a system running a A8N32-SLI Deluxe. Two drivers didn't install. And they won't either. They didn't work in Vista too. The MIDI and the Game Port has to be disabled in the bios. Thought I would post this just in case anyone else is using this board.
Drivers
HDAV1.3 (deluxe) windows 7 sound problems
hey everyone, as title states im having probs with it in 7, when using 5.1 and i scroll down on anything, it goes crackly, then cuts out, then to get it working again i either keep scrolling and it cuts back in or just switch the sample rate in the xonar sound panel. i have treid playing with...
Sound & Audio
Asus A8N32-SLI Deluxe Drivers
sound problems (humm) OR whistling noise wile useing the asus drivers does anyone know how to fix this? thanks anyone Asus A8N32-SLI Deluxe windows 7 x64
Sound & Audio
A8N32-SLI Deluxe Driver issues?
I've been getting a lot of internet hangs that require multiple retrys to get the website and programs 'not responding' for 20-30 seconds, though the latter has lessened since install. It's been suggested that I update the chipset drivers and see if it helps. The problem is I can't seem to find...
Drivers
A8N32-SLI Deluxe (ALC850) AC97 - Popping/clicking sound
I own a A8N32-SLI Deluxe motherboard and in Windows 7 (x86), a popping/clicking noise can be heard before and after any sound is played, be it the Windows Explorer sounds or a mp3 file or video. The best I can describe it is, the pop/click sounds like it you just turned on an amp, like a surge...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:19.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App