Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: MSE vanished after shutdown!!!

29 Jun 2010   #31
zapviii

7 x64
 
 

sorry here it is NOOB!




Attached Thumbnails
MSE vanished after shutdown!!!-9.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
29 Jun 2010   #32
zapviii

7 x64
 
 

also the linked mse removal tool is in german? i believe. is there an english version?
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #33
Corrine

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

The MSE uninstaller is from Pro Microsoft Support - Welkom op Pro Microsoft Support (Via Ultimate List of Uninstallers)

That said, its time to go ahead with the System Restore and manual MSE upgrade.
My System SpecsSystem Spec
.

29 Jun 2010   #34
zapviii

7 x64
 
 

Got it done. working fine +1 for restore. Thanks again for help. any ideas as to what may have caused this in order to avoid or prevent this from reoccurring?
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #35
Corrine

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

Hi, zapvill.

Congratulations on the successful restore. Yea, Windows 7!

As to what caused the problem, I have no idea. I guess it has to be chalked up to being a fluke this time.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #36
pcgeek

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

I had a similar problem to this today and it is apparently linked to an update that came in yesterday and I installed it this morning. It uninstalled the old MSE but would not finish installing the updated one. It then told me to turn back on windows defender so I did and it updated it. I even went and reinstalled the old complete MSE from the website and tried updating it through the icon near the clock but it said it could not be updated. After I tried 3 times, I gave up and installed avast.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #37
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

They updated MSE earlier today. I was lucky and all my computers sailed right through it.

For those having problems, look in C:\Program Data > Microsoft and delete the "Microsoft Security Essentials" folder, then try reinstalling it with a freshly downloaded version. Deleting the old folder gets rid of all the installation and upgrade logs, meaning it won't keep trying to pick up where it left off.

Let me know if this works. As I said, I had no problems and can't try it for myself, so this is just an educated guess.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #38
zapviii

7 x64
 
 

yes it seems that when mse failed to update it somehow corrupted itself with an incomplete uninstall. I turned auto update off so I may have the opportunity to monitor my computers updates. I am willing to bet I would have been able to prevent the update program from attempting the uninstall in the first place if I had been there to make the decisions. the previously failed update installed without a glitch this afternoon after the restore. I am thankful for all the great help I received and am officially addicted to sevenforums. Thanks again.
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2010   #39
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by zapviii View Post
yes it seems that when mse failed to update it somehow corrupted itself with an incomplete uninstall. I turned auto update off so I may have the opportunity to monitor my computers updates. I am willing to bet I would have been able to prevent the update program from attempting the uninstall in the first place if I had been there to make the decisions. the previously failed update installed without a glitch this afternoon after the restore. I am thankful for all the great help I received and am officially addicted to sevenforums. Thanks again.
Another satisfied member, issue resolved.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2010   #40
kbrady

windows 7
 
 

Extra information for when this occurs with the recent Microsoft Security Essentials upgrade
The above problem is also occurring With the Automatic Microsoft Security Essentials upgrade that they put out several days ago. The upgrade fails. Windows gives an error that there is no virus software loaded. Microsoft Security Essentials does not appear on the Add/Remove list under control panel. Attempts to install it from scratch fails with this error.. 0x8004FF07
Microsoft has a series of solutions available. Apparently this was kind of a bad upgrade in some ways. Just FYI
0x8004FF07 - Failed Upgrade - Can't uninstall/Reinstall
Kevin
My System SpecsSystem Spec
Reply

 MSE vanished after shutdown!!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
A partition vanished
This morning I had a 360GB partition containing about 10 Macrium images. Tonight the partition had vanished and I was left with 360GB of free space. It is not a big loss because I always image also to 2 external drives that are disconnected when not in use. But the matter puzzles me. I had not...
General Discussion
My Pictures Have Vanished. Where did they go?
I have loaded all of my pictures into the computer from my Canon camera, started to rename all of them, and when I was complete it started applying the new names. Now all I have are 7 pictures from 127-134. I do not know where the other 126 photos have gone to! Could someone please help out and...
Music, Pictures & Video
protected .exe just vanished???
i have "Folder Protect" witch i have make a folder and hes files (mass effect 3) undeletable but from nowhere the main exe has vanished(Mass Effect 3\Binaries\Win32\MassEffect3.exe) i don`t think is the game it happen before with a different game, but how its possible?:confused:
General Discussion
A few of my posts have vanished...?
OK, I've had one or two times where I could have sworn I wrote a post in some particular thread and later there were new replies, but my own post was totally gone. I just saw this again in a thread about Macrium Reflect and I KNOW I posted there last night. I'm guessing that a mod is removing...
Chillout Room
ID3 Tags Vanished
Hello, I updated from 7100 to 7600.16385 at the weekend - a fresh install. All appears to have gone well apart from the lack of ID3 tags on my MP3s... all 17000+ of them. My MP3's are stored on an external drive, but my previous Windows 7 installation had Public music pointed to that...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App