Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Custom Themes, Icons and Start Buttons.

23 Jul 2009   #411
Corpsecrank

Win7 64bit Ultimate
 
 
Newgrounds Black Dual Monitor

This is a Newgrounds theme I created using custom dual monitor wallpaper I made. The wallpaper is 2048x768 and intended for dual monitor spanning.

Newgrounds Black.rar

Preview:




My System SpecsSystem Spec
.
23 Jul 2009   #412
system001

Windows 7 RC Build 7100 x86 / Windows Vista SP2
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Generator View Post
Ok, I think the Bluray icon is located in 'imagesp1.dll' in both the 'System32' & 'SysWOW64' folders, which means I'll have to alter the installer to include this dll...

If someone with a Blu-Ray drive could confirm that the selected icon shown below is the one please.
Attachment 18699




Thanx but Mr GRiM deserves the credit.. he created the icon pack, I just wrote the installer.
I have not gone through the rest of the thread yet, however BD drive on my system is Daemon Tools virtual cd/dvd.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #413
system001

Windows 7 RC Build 7100 x86 / Windows Vista SP2
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Generator View Post
Just tried all the other versions with installing AIM and it is just 7100 affected.


System001, Have you experienced any Explorer.exe crashes on the x86 verison of the build? It could narrow the problem down maybe to just x64 if you havn't. (& thanks for the appreciation btw!)
EDIT: or did you not get chance to download it before I just disabled the links for 7100?...
I came to this thread yesterday and noticed your in the process of fixing the 7100 package, so I decided to wait to download anything. But since you asked, before I do download and install I am running Winstep Xtreme 9.6 Beta 3. I am running NextSTART, NeXuS, and WorkShelf and no gadgets on a modified Win 7 RC 7100 release from Rockers Team. Rockers Team - Technical :: Software Solutions :: RT Galleries :: Tutorials . I would like to know if you have heard of any issues with any of the above?
My System SpecsSystem Spec
.

23 Jul 2009   #414
Generator

XP Pro SP3 x86/Vista SP2 x64/Win7 x64 Triple-boot
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by system001 View Post
I came to this thread yesterday and noticed your in the process of fixing the 7100 package, so I decided to wait to download anything. But since you asked, before I do download and install I am running Winstep Xtreme 9.6 Beta 3. I am running NextSTART, NeXuS, and WorkShelf and no gadgets on a modified Win 7 RC 7100 release from Rockers Team. Rockers Team - Technical :: Software Solutions :: RT Galleries :: Tutorials . I would like to know if you have heard of any issues with any of the above?

Providing nothing has modified the dll's in question (see first post!) it should be fine. No-one has reported anything regarding the products mentioned... (but no-one else maybe using them who's tried.)

If 'Modified Win 7' means it's just a lite version and all the other stuff you mention is just docks and the alike, I can't see there being a problem.

You may want to wait awhile and see if anyone disagree's with me though!
(If you can wait a couple of hours, I'll try Winstep Xtreme, NextSTART, NeXuS, and WorkShelf first on my Virtual Machine. )
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #415
matt_0978

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

i ran the removal script for the 7600 x86 icons since some didnt convert and others kept reverting back to the old ones, however i still have blue ones that didn't revert back to default afterwards.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #416
Generator

XP Pro SP3 x86/Vista SP2 x64/Win7 x64 Triple-boot
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by matt0978 View Post
i ran the removal script for the 7600 x86 icons since some didnt convert and others kept reverting back to the old ones, however i still have blue ones that didn't revert back to default afterwards.
It could just be the iconcache.db that hasn't caught up yet if it seems random upon restarts etc.. It can take a few restarts and some general use to catch up to itself normally.

If you think it isn't that, run a System File Check by running an 'Elevated Command Prompt' and typing 'SFC /SCANNOW'. (It may take some time to do it though, but this will restore the original files)



Just out of curiosity, what version of 7600 x86 are you running? the install for 7600 has been incompatible with x86 builds, it blue-screened upon first restart. (I'm just uploading the fixed install now.)
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #417
Klaw117

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Generator View Post
Thanks mate, Glad that one's fixed now!

It was still work from both of us btw! Mr GRiM fixed the actual dll's and I tested, updated and re-upped the install.
Ok, edited last post to give both of you credit.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #418
matt_0978

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Generator View Post
It could just be the iconcache.db that hasn't caught up yet if it seems random upon restarts etc.. It can take a few restarts and some general use to catch up to itself normally.

If you think it isn't that, run a System File Check by running an 'Elevated Command Prompt' and typing 'SFC /SCANNOW'. (It may take some time to do it though, but this will restore the original files)



Just out of curiosity, what version of 7600 x86 are you running? the install for 7600 has been incompatible with x86 builds, it blue-screened upon first restart. (I'm just uploading the fixed install now.)
16835 - rtm
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #419
Generator

XP Pro SP3 x86/Vista SP2 x64/Win7 x64 Triple-boot
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Klaw117 View Post
Ok, edited last post to give both of you credit.
Thanks Klaw

Quote   Quote: Originally Posted by matt0978 View Post
16835 - rtm
Strange, That's the build that caused all the problems for everyone else.. (You must be blessed or something!)

The new working version should be up real soon, just finalising the testing.. (If you do wish to try that one, check the re-installation notes first! )



EDIT: Separate 7600 X86 version now uploaded to resolve the x86 BSOD's.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #420
Cashis

Windows 7 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Generator View Post
Thanks Klaw



Strange, That's the build that caused all the problems for everyone else.. (You must be blessed or something!)

The new working version should be up real soon, just finalising the testing.. (If you do wish to try that one, check the re-installation notes first! )



EDIT: Separate 7600 X86 version now uploaded to resolve the x86 BSOD's.
Thanks for fixing the issue with 7600 x86 I'm about to install now.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Custom Themes, Icons and Start Buttons.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
custom start menu themes invisible
when i downloaded some themes that gave the start menu a bg image the start menu becomes invisible http://s17.postimg.org/bls08ffej/Untitled.jpg i dont mind it since i have most shortcuts i need in my desktop anyway, but its annoying and i really wanna see the epic start menu :p thought if i...
Customization
Laptop wont start after removing custom icons!
Hey, I downloaded a Alienware theme, but couldnt get rid of the icons. So I downloaded something from Deviantart, I read on the forum, cant remember link, that if I had service pack 1, I could use it and remove the icons. So I opened it up, and followed the steps (in cmd thing) where it asked me...
Customization
Custom Start Buttons are Invisible
just as the title says, my custom start buttons dont show up when i apply them, the button is still there in the sence that i can still click it and the start menu pops up, my button is just not there. when i reset it back to the default windows 7 start button it shows up fine but whenever i...
Customization
Start Menu custom icons not showing.
Hey guys, i'm having this rather strange problem, where i change the icons for my shortcuts in the start menu, restart Explorer.exe and the icons don't change.. Although in the taskbar when the program is run from the custom icon'd shortcut, the icon shows up. Is there something im missing...
Customization
Setting Custom Icons for Themes
How do you do that in Windows 7? (I use Home Premium) I know it was quite easy in Windows XP, but I can't figure out how to do it anymore. What I need help with: Setting custom icons for certain file types. IE: The default Folder icon to something different. Or, setting a different icon...
Themes and Styles
Custom Themes, Custom Icons
With the addition of slideshow within Windows 7 it is now possible to do away with single image backgrounds. This short thread will teach you how to create your own themes and use custom icons for that theme. First you need to decide what wallpapers you wish to use for you slideshow, these...
Themes and Styles


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:08.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App