Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: XP mode problem with me

01 May 2009   #1
scofield20

 
 
XP mode problem with me

hello every one
i set up xp mode yesterday and when i came to use it i found this problem



pllz help me at this problem


My System SpecsSystem Spec
.
01 May 2009   #2
kenabi

Windows 7 Enterprise (Build# 7600) x64
 
 

Virtualization technologies from Intel
Virtualization and AMD

basically, your hardware (the cpu specifically) lacks the instruction sets to use virtualization. Virtual XP _REQUIRES_ this. period. no vx-t or amd-v and you can't run Virtual XP. you need a dual core or higher from intel or amd and they have to have one of the features, vx-t for intel, and amd-v for an amd chip.

if you _do_ have a cpu with one of these features, you need to check your bios for the option to enable it.
My System SpecsSystem Spec
01 May 2009   #3
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Hi scofield20,

Check the information here, and run the appropriate tool dependant upon whetheryou have an Intel or AMD processor http://www.microsoft.com/windows/vir...gure-bios.aspx
My System SpecsSystem Spec
.

05 May 2009   #4
mydarxide

windows 7 Build 7100
 
 

I am experiencing the same problem. and My Processor (Core 2 Duo E6300) does support intel VT. I have enabled Hardware virtualization (2 years ago). However I still get the same error message as above.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2009   #5
mydarxide

windows 7 Build 7100
 
 

I fixed the problem I disabled Vitrualization in the BIOS and powered off the pc. then re-enabled it powered off the PC and it works!!!. I checked with GRC's Tool Securable http://www.grc.com/files/securable.exe to recognize that the problem was my BIOS. Steve Gibson Rules!!!
My System SpecsSystem Spec
05 May 2009   #6
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

lol
yes he does...
calling this one solved...
My System SpecsSystem Spec
06 May 2009   #7
churchwa

Windows 7 (7100 64Bit)
 
 

I still have the same problem and I have restarted 10 times now whist changing the bios.

Any other suggestions?

EDIT: Turns out you can enable too many Virtulization things in the bios. I had enabled all 3 but it turns out you only need to enable the first and most basic version. None of the I/O stuff is needed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 XP mode problem with me




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD in normal mode - safe mode no problem
I am here at my wit's end. I believe I am satisfying the requirements to post my issue here. The background: I have been in IT since the 1970s. In terms of Windows generally, I'm probably pushing a 4 on a scale of 1-5 where 1 is noob and 5 is guru. sevenforums has been a go-to place for me...
BSOD Help and Support
Sleeping mode problem
Hey guys I have a Sony VAIO VPCEB1S1E/BJ and my OS is Windows 7 SP1 Ultimate x64. and I have a problem with sleeping mode. I am keeping the Sleeping mode off, because when it gos sleeping mode and immediately getting restarted, then when it's On, it's reporting a crash, i know it is a conman...
BSOD Help and Support
XP Mode serious problem
Hi, I'm up the creek! Win 7 has lost almost all my shortcuts. I can restore most of them but have a big problem with Windows Virtual PC and XP mode. I someone can kindly give me the location and name of the two executables (Virtual PC and XP Mode) or the links to them I'd be most...
Virtualization
Problem with my Win XP Mode Drivers
Hey guys first of all great forum ! the reason i come to you is this, i've installed Windows 7 RC1 and its working beautifully! i'm working from home with a software called Avaya 6 this software work good in vista but no in win7 rc1 i've installed win xp mode and the software work but a...
Virtualization
XP Mode problem
hi guys im new to this forum, I had windows 7 7210 and windows xp mode worked perfectly for me, now i have got the final build 7600 from msdnaa, and i am not able to use windows xp mode on my laptop. I didnt change any settings, and i do have hardware virtualization on. what could be the problem/?
Virtualization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:04.
Twitter Facebook Google+