Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 SP1 Install

26 Mar 2011   #11
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

And I'm waiting...


My System SpecsSystem Spec
.
27 Mar 2011   #12
Jutta

Win 7 64 bit Ultimate
 
 

Lol, Wallonn7
I have successfully reinstalled SP1 from Windows Update, but
I am still going around in Circles, have tried to reinstate WM about 4 Times now, no Change.
I just wonder if it has some bearing on "Set Program Access and Computer Defaults", Windows Mail is enabled in the "Custom" Screen, Microsoft Windows Screen, but in the Non-Microsoft Screen, as in Attachment.
Admire your Patients with me!
Thank you.... Jutta


Attached Images
Win 7 SP1 Install-set-progr.-acc.-comp.-defautsl-non-miicrosoft-jpg.jpg 
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #13
Jutta

Win 7 64 bit Ultimate
 
 

Hi Wallonn7, have a bit more Info on my WM Problem,
I reinstated WM again, excactly as per Tut and discovered, it will open fine from the .exe Shortcut, but the Open With Function is not available still
1. WM does not show up in Add/Remove Programs,
2. I also have the .eml Folder missing by checking the Registy as per Instructions here, (how do I get a new one?)
2. Manually edit the following registry key if it is installed.
  • Start Menu ==> All Programs ==> Accessories ==> Run ==> Type: Regedit ==> OK
  • Go to: HKEY_CURRENT_USER ==> Software ==> Classes ==> eml_auto_file ==> shell ==> open ==> command
  • Double click: Default (in right pane) ==> Value Data ==> Completely replace by copying and pasting the following exactly as shown:
  • "C:\Program Files\Windows Mail\winmail.exe" /eml:%1
I am hoping this can be rectified somehow!
Thanks so much for your Patients
Jutta


Attached Images
Win 7 SP1 Install-missing-.eml-folder.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.

31 Mar 2011   #14
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

First of all, sorry for the delay in giving you feedback. I had to resolve some things here.
Well, as I said in another post, WM comes in the package of Windows Live Essentials, therefore, to uninstall it, you should use the WLE uninstaller - the same holds for its other programs.
From what I understand from your posts, it seems that your problem is almost 100% solved, since the trouble still persists with the "open with". Am I wrong?! If so, tell me.
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2011   #15
Jutta

Win 7 64 bit Ultimate
 
 

Wallonn7
Will try the Uninstall from WLM, again, as I find myself in a real Mess now. Open With has disappeared from my Dropdown Menu and replaced itself with just "Open', it is fine to open WM with now, and WLM, but can not open any other Program like Psp 9, Notepad etc.
Would it be wise to uninstall SP1 again, and reinstall Win7, to get the Registry back to normal???
Start all over again?
Advise would be most valued!
Jutta
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #16
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jutta View Post
Wallonn7
Will try the Uninstall from WLM, again, as I find myself in a real Mess now. Open With has disappeared from my Dropdown Menu and replaced itself with just "Open', it is fine to open WM with now, and WLM, but can not open any other Program like Psp 9, Notepad etc.
Would it be wise to uninstall SP1 again, and reinstall Win7, to get the Registry back to normal???
Start all over again?
Advise would be most valued!
Jutta

This is getting bizarre ... Do the following. Click the Windows Orb and type "cmd" without quotes and run it as administrator. Type "chkdsk / f" again without quotes and press enter. If you are prompted to restart, do so. After this part, redo the process until you run the cmd as admins. Type "sfc / scannow" without quotes and press enter. Post the results
.
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #17
Jutta

Win 7 64 bit Ultimate
 
 

Results from cmd attached Wallon7,
have rebooted as directed, unable to open or use WM after Reboot.
Hoping for a Miracle Solution by the Morning,
Good Night, and thank you
Jutta


Attached Images
Win 7 SP1 Install-2011-04-01_230453.jpg 
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #18
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jutta View Post
Results from cmd attached Wallon7,
have rebooted as directed, unable to open or use WM after Reboot.
Hoping for a Miracle Solution by the Morning,
Good Night, and thank you
Jutta
Go to add and remove programs and click on the WLE uninstaller and then repair (...). Then run sfc / scannow to make sure that the corrupted files were actually fixed. Try to use WM. Good night and good luck.

ps. If you are using the web installer, download and use this one: http://g.live.com/1rewlive4-all/en/wlsetup-all.exe
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #19
Jutta

Win 7 64 bit Ultimate
 
 

Wallon7
Attached are the latest Results for cmd, the other pops up after rebooting.
will run your .exe File, Question: do I have to install all, as it is so bloated and I only need WLM.
Jutta


Attached Images
Win 7 SP1 Install-2011-04-02_094220.jpg Win 7 SP1 Install-2011-04-02_090406.jpg 
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #20
gregrocker

 

If you have SP1 uninstalled at this point, I would run a Repair Install which is the solution to irreparable files found by SFC.

If not try uninstalling SP1 again to run the Repair Install which cannot otherwise be run without a (not slipstreamed) Win7 SP1 installer: How to uninstall Windows 7 Service Pack 1 (SP1)

Make sure you are running a lightweight free AV like MS Security Essentials or Avast 5 with the Win7 firewall for best performance and least problems/conflicts.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 SP1 Install




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows update fails to install IE10 after repair install
I did a repair install of W7 Ult. x64 SP1. Applied all updates, but if fails to install IE10 update : (as you see it is a dutch version). If have run sure & sfc /scannow. Both report no problems. CBS files are attached. Please help ?
Windows Updates & Activation
Windows 7 Install - Cannot install required files... Error message
I have been trying to do a clean install of windows 7 and I am now getting this message. I have probably done a clean install using the exact same disk 5 times before. I've tried formatting the hard drive and re partitioning. This is a custom build. The thing that is interesting to me is that I...
Installation & Setup
BSOD playing Guild Wars 2, recent SSD install and fresh install of W7
I just added a new SSD drive and installed a fresh copy of Win 7 Enterprise. I have had a previous driver issue with this system in the past. The amazing people on this site helped me work it out. Now for the life I just can't seem to sort it out again myself this time. I ran and uploaded the...
BSOD Help and Support
BSOD on fresh install when install updates, misc error codes
My system info is in my profile, installing Windows 7 x64 Ultimate Retail. Attached is all of the report info. I have no idea what is going on. Whenever I try to install all of the Windows updates it blue screens. Then it will reboot, try to apply the updates, and blue screen again. I've run...
BSOD Help and Support
Windows 7 Install Disc fails to see hard disk after Ubuntu install
After I tried to make a dual boot with Ubuntu and Windows 7 Ultimate (64-bit), Windows now does not boot. I have tried to reinstall and repair the HDD but the disc fails to recognize my HDD (Western Digital Scorpio Black 500 GB). My HDD is Basic, has 3 primary partitions and 1 extended (3 logical)....
Installation & Setup
Office 2010 programs wont install / lauch after install
one of my co-workers wants me to get rid of some viruses and install office 2010 home and student on her computer with the key she bought. her computer runs windows 7 64-bit. after backing up her data, i finally ended up doing a factory reinstall from the backup partition. so i downloaded all...
Microsoft Office


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App