Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Don't know what else to try to get Sp1 installed..?

16 Apr 2011   #11
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Quote:
I ran a sfc/scannow again to no avail and still have gotten corrupt files. I'm'not running any antivirus software.
Run an online scan with ESET
  1. Hold down Control and click on the following link to open ESET OnlineScan in a new window.
    ESET OnlineScan
  2. Click the button.
  3. For alternate browsers only: (Microsoft Internet Explorer users can skip these steps)
    1. Click on to download the ESET Smart Installer. Save it to your desktop.
    2. Double click on the icon on your desktop.
  4. Check
  5. Click the button.
  6. Accept any security warnings from your browser.
  7. Check
  8. Push the Start button.
  9. ESET will then download updates for itself, install itself, and begin scanning your computer. Please be patient as this can take some time.
  10. When the scan completes, push
  11. Push , and save the file to your desktop using a unique name, such as ESETScan. Include the contents of this report in your next reply.
  12. Push the button.
  13. Push



My System SpecsSystem Spec
.
16 Apr 2011   #12
DocSigma

windows7 ultimate 64bit
 
 

I've ran the online scan and it detected one infected file. It is an installer I downloaded a while ago and could probably be deleted. You think this could be the culprit? The scan said it "could be" a the Win32/Agent.KHUXNSZ trojan.

Im attaching the detected threat.


Attached Files
File Type: txt ESETscan.txt (156 Bytes, 5 views)
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #13
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Did you allow ESET to quarantine it? Do so, if not.

Next, download ATF Cleaner Welcome to the Frontpage - www.atribune.org
Click "Main" > check 'select all' (except "Prefetch") this first time using it, then click "Empty Selected". Do the same for FireFox or Opera if you use either of those browsers.
Finally go to Control Panel > Internet Options.
On the General tab under "Temporary Internet Files" Click "Delete Files".
Put a check by "Delete Offline Content" and click OK.

Now update Java ..... Older versions have vulnerabilities that malware can use to infect your system. Please follow these steps to remove older version Java components and update.

Updating Java:
  • Download the latest version of Java Runtime Environment (JRE) 6.
  • Scroll down to where it says "Java Runtime Environment (JRE) 6u24 allows end-users to run Java applications".
  • Click the "Download" button to the right.
  • Check the box that says: "Accept License Agreement".
  • The page will refresh.
  • Click on the link to download Windows Offline Installation with or without Multi-language and save to your desktop.
  • Close any programs you may have running - especially your web browser.
  • Go to Start > Control Panel double-click on Add/Remove programs and remove all older versions of Java.
  • Check any item with Java Runtime Environment (JRE or J2SE) in the name.
  • Click the Remove or Change/Remove button.
  • Repeat as many times as necessary to remove each Java versions.
  • Reboot your computer once all Java components are removed.
  • Then from your desktop double-click on jre-6u24-windows-i586-p.exe to install the newest version.
If you have all other Windows updates downloaded and installed, try SP1 again.
Unplug any USB devices, such as external hard drives, printer, camera, etc.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Apr 2011   #14
DocSigma

windows7 ultimate 64bit
 
 

Ok.. I finally got around to following these steps. I reran the ESET scan and it again picked that possible trojan up and as well something in an app related to Java. ESET quarantined and removed these threats.

I then used the ATF utility as per your instructions as well as deleted my internet history.

I uninstalled in add/remove all things Java related which was one JRE Se17 file, restarted and installed the latest version I downloaded. Tried Sp1 install again and again it fails to configure after install and reverts.

I don't know. But I really do appreciate your help... i really appreciate it. Any other ideas?

Again, i really appreciate the help.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #15
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

If I remember correctly, in your companion post you said you tried running sfc /scannow and it found some corrupt files but it didn't fix them. Based on the experiences of others on this forum, you need to run sfc 3 times. The easiest explanation as to why that is: there might be a dependency between files. First scan might repair File "E" but File "D" won't be repaired until Files "B" and "C" are repaired.

If sfc still doesn't fix things I'd try a Repair Install just as you suggested in this thread (post # 1.) It will try to fix your currently installed Windows 7 and should preserve your user accounts, data, programs, and system drivers. There are some things that might be reset to default status (see the "TIP" box in the tutorial) but you shouldn't lose any personal info.

Repair Install
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #16
niemiro

Vista Home Premium x86 SP2
 
 

Hello!

Another one with this problem! Your SFC shows corrupt built in ATI drivers. You are not the first to have this exact issue. There was some information released about it, and I have forgotten it. Anyway, I remember enough to fix it (the fix uses generic methods which I am more than familiar with)

The last times, one winsxs subdirectory was emptied, and maybe even completely deleted. All it needs is repopulating. In theory at least, that shouldn't be too hard. As long as you have no unexpected complications, I *should* be able to fix you up, but first I need some logs.

Please copy the C:\Windows\Logs\CBS folder to your Desktop, right click on it > Send to > Compressed (zipped) folder, and upload the new file which is created on your Desktop here.

Thanks a lot!

Richard
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #17
DocSigma

windows7 ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by niemiro View Post
Hello!

Another one with this problem! Your SFC shows corrupt built in ATI drivers. You are not the first to have this exact issue. There was some information released about it, and I have forgotten it. Anyway, I remember enough to fix it (the fix uses generic methods which I am more than familiar with)

The last times, one winsxs subdirectory was emptied, and maybe even completely deleted. All it needs is repopulating. In theory at least, that shouldn't be too hard. As long as you have no unexpected complications, I *should* be able to fix you up, but first I need some logs.

Please copy the C:\Windows\Logs\CBS folder to your Desktop, right click on it > Send to > Compressed (zipped) folder, and upload the new file which is created on your Desktop here.

Thanks a lot!

Richard
I'm having trouble uploading the zipped file here. It's telling me there is a security token missing.
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #18
DocSigma

windows7 ultimate 64bit
 
 

I'm going to attach a few of the files I think are important. I hope these will suffice. Again I really appreciate your help in sorting this out.

Attachment 150852

CheckSUR.log

CheckSUR.persist.log

FilterList.log


My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2011   #19
DocSigma

windows7 ultimate 64bit
 
 

I've been reading the physion boards and in that post that has been dealing with this failure of sp1 to configure and the instructions to restore those ATI files i saw that somebody was experiencing the exaxt same thing i've been experiencing getting a failure to configure just before the login screen after reboot. He did some digging into his winsx filder and looked into the ATI folders and did some file swaping with files from a populatd folder and was able to get sp1 to configure and install.

I looked in my winsx file and I see four files associated with ATI. When i look into this files I see only one is populated and the us-en file is empty. I'm a little nervous to go moving files and repopulating folders in this directory given i would be doing it blindly but could these four files im attaching be the culprit?

amd64_atiilhag.inf.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_en-us_a84b3670179ab5eb ( empty)
amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63 (empty)
amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd ( populated with a file named atihag)
amd64_atiriol6.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_a909ad21d26d5bd0 (empty)

Should these files be populated?

Thanks again for any assistance.
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2011   #20
DocSigma

windows7 ultimate 64bit
 
 

I ran the system update rediness tool. and this is what i consistently get in the log.

=================================
Checking System Update Readiness.
Binary Version 6.1.7601.21645
Package Version 11.0
2011-04-24 10:10
Checking Windows Servicing Packages
Checking Package Manifests and Catalogs
Checking Package Watchlist
Checking Component Watchlist
Checking Packages
Checking Component Store
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiilhag.inf_loc amd64_atiilhag.inf.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_en-us_a84b3670179ab5eb
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atikmdag.sys.mui amd64_atiilhag.inf.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_en-us_a84b3670179ab5eb
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativvpxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativpkxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativokxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atidxx64.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atidxx32.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativcaxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativdkxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atikmdag.sys amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiilhag.inf amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumdva.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumdva.cap amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumdag.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumd64.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumd6a.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumd6a.cap amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativcaxx.cpa amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 amdpcom64.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 amdpcom32.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_019357585ef99a63
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 CTRL.s3 amd64_atiriol6.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_a909ad21d26d5bd0
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiriol6.inf amd64_atiriol6.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_a909ad21d26d5bd0
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atinavrr.sys amd64_atiriol6.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_a909ad21d26d5bd0
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativvpxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativpkxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativokxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atidxx64.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atidxx32.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativcaxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativdkxx.vp amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atikmdag.sys amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumdva.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumdva.cap amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumdag.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumd64.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumd6a.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 atiumd6a.cap amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 ativcaxx.cpa amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 amdpcom64.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
(f) CSI Payload File Missing 0x00000000 amdpcom32.dll amd64_atiilhag.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_03c46b205be81dfd
Summary:
Seconds executed: 464
Found 40 errors
CSI Payload File Missing Total count: 40
Customer Experience report successfully uploaded. Thank you for participating. For more information, see the Microsoft Customer Experience Improvement Program on the Microsoft web site.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Don't know what else to try to get Sp1 installed..?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 SP1 Installed, Previously Installed Updates Reappear
I recently installed Windows 7 Service Pack 1 for my Windows 7 Home Premium 32-bit edition. As the installation finished the computer restarted and I did not give it another thought. Later on I returned to the Windows Update screen to see if there were any recent updates available for my PC. To my...
Windows Updates & Activation
installed HD 2600 pro card, installed AMS driver, but no ccc software?
I was wondering if this would help? https://www.sevenforums.com/graphic-cards/195195-fix-catalyst-control-center-ccc-will-not-open-install.html I see no evidence that the AMD driver installed at all. Right click desktop does not show ccc, and ccc is not in the lower right panel. Windows...
Graphic Cards
9gb Ram installed. 7 Gb shown as installed, 6.1gb available. Windows 8
Hello, Haven't needed help from you guys in a while. I'm even using windows 8 now. Your advice was so good the last time.. I'm back. Ok so I have a brand new kingston 4gb ram chip installed on my ecs p-45-t black series board. It replaced a 1gb chip. My other chips all say 1.8v this new one...
Performance & Maintenance
List of updates required to be installed before SP1 is installed?
Hello, Is there a list of hotfixes that are required to be installed prior to installing SP1? I am trying to slipstream SP1 into an installation DVD for Windows 7. It works fine, however, after I installed my newly created DVD, I found an update that said "You must install this patch before...
Windows Updates & Activation
How do I get my newly installed Hard Drive (1TB) with Win 7 installed
to boot up. Here's my issue I have a HP Desk top w/ a standard 320 GB hard Drive. I bought a new Hard drive (1 TB Western Digital) so that I could move everything to the new one and use the old one as storage. I had trouble even formatting the new drive but eventually got it and successfully...
Backup and Restore
neo basic 2165 - 4gb installed but only shows 3gb installed
hey guys got an issue her thats been like a stubbed toe - just cant let go of it - im using a dual core neo basic 2165 - i just recently upgraded my ram to 4gb 2x - 2gb -ddr2 800 but it just shows 2.75 usable - and only 3gb installed - ive tried every thing so far- still same result-...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:53.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App