Problem with SURT hanging when downloading (KB947821)

Page 3 of 3 FirstFirst 123

  1. Posts : 42
    XP/Vista 32 bit/Win 7 hp 64 bit
    Thread Starter
       #21

    second try


    NoelDP said:
    The Ashampoo WinOptimiser is known to cause problems under certain conditions - like all registry cleaners. It's probably best to remove temptation, and uninstall it :)
    Hi Noel
    I am back from Queensland and still have the problem.

    The updates are :-
    KB2862330, error code 80070490,
    KB2862335, error code 800F0826,
    KB2864202, error code 800F0826,
    KB2868038, error code 80070490.

    I have removed two versions of Ashampoo Optimiser, and Zone Alarm,

    so rely on Windows defender and Windows firewall.

    I have just downloaded and run SURT for win 64 and copied CBS log to my desktop and compressed it with Alzip.

    I do hope it attached. Oops no, I don't think it did. It is showing 500 - Internal Server Error.

    I will try later. Second try one hour later, nope! I had best check the zip file size.

    Ah too big. I removed the last two Cbs.persist logs. Perhaps send 'em later.

    OK, that worked.

    Regards

    Bobthequill
    Last edited by Bobthequill; 30 Oct 2013 at 02:45. Reason: Attachment problem.
      My Computer


  2. Posts : 21,482
    Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
       #22

    There are a number of these errors in the background log...
    Code:
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Appl: Partial install Status testing, package: Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7601.17514, partially installed (true/false), 0
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Failed to find package from aggreated XML string, package: Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7601.17514 [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Failed to find package from deployment update [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Error                 CBS    Failed to check whether package is partially installed, package: Windows7SP1-KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.17514 [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Failed to evaluate external applicability for package update: 976933-0_neutral_PACKAGE [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Error                 CBS    Failed to call external evaluate applicability on package: Package_for_KB976932~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.17514, Update: 976933-0_neutral_PACKAGE [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    SFC and CheckSUR are clear.

    I'll see what I can come up with on this one - it looks at first glance to me like a language mismatch, but it could be something else.
      My Computer


  3. Posts : 42
    XP/Vista 32 bit/Win 7 hp 64 bit
    Thread Starter
       #23

    NoelDP said:
    There are a number of these errors in the background log...
    Code:
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Appl: Partial install Status testing, package: Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7601.17514, partially installed (true/false), 0
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Failed to find package from aggreated XML string, package: Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7601.17514 [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Failed to find package from deployment update [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Error                 CBS    Failed to check whether package is partially installed, package: Windows7SP1-KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.17514 [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Info                  CBS    Failed to evaluate external applicability for package update: 976933-0_neutral_PACKAGE [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    2013-10-30 16:33:33, Error                 CBS    Failed to call external evaluate applicability on package: Package_for_KB976932~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.17514, Update: 976933-0_neutral_PACKAGE [HRESULT = 0x80070490 - ERROR_NOT_FOUND]
    SFC and CheckSUR are clear.

    I'll see what I can come up with on this one - it looks at first glance to me like a language mismatch, but it could be something else.

    Well, if I could find and re-install win 7 SP1, would that help?

    I certainly have not installed in any other language, at least, not knowingly.

    Going to bed now.

    Bobthequill
      My Computer


  4. Posts : 21,482
    Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
       #24

    Please open an Elevated Command Prompt, and run the following commands....

    Code:
     
    REG LOAD HKLM\COMPONENTS C:\Windows\System32\config\COMPONENTS
     
     
    REG QUERY  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\PackageIndex\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~0.0.0.0" /S
     
     
    REG QUERY "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\Packages\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7601.17514" /S
     
     
    REG UNLOAD HKLM\COMPONENTS
    .
    .
    Post the output

    Here are some instructions to make lifeeasier :)

    1) To open anElevated Command Prompt Window (the ECP window), click on Start, All Programs,Accessories – then right-click on Command Prompt, and select Run asAdministrator. Accept the UAC prompt.

    2) To run thecommands easier, highlight the block of commands, and right-click on thehighlight – select Copy. In the CP Window, click on the black/white icon at topleft – select Paste. The commands will run but may not complete the lastcommand, so hit the Enter Key once.

    3) To copy theresults... click on the Black/White icon in the top left, and select Edit...'Select All', and hit the Enter key - then use Ctrl+V or r-click+Paste to pasteit into your response.
    Last edited by NoelDP; 30 Oct 2013 at 08:39. Reason: line breaks
      My Computer


  5. Posts : 42
    XP/Vista 32 bit/Win 7 hp 64 bit
    Thread Starter
       #25

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Bob>REG LOAD HKLM\COMPONENTS C:\Windows\System32\config\COMPONENTS
    The operation completed successfully.

    C:\Users\Bob>
    C:\Users\Bob>
    C:\Users\Bob>REG QUERY "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVe
    rsion\Component Based Servicing\PackageIndex\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e
    35~amd64~fr-FR~0.0.0.0" /S

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Ser
    vicing\PackageIndex\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~0.0.0.0
    Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7601.17514 REG_DWOR
    D 0x0


    C:\Users\Bob>
    C:\Users\Bob>
    C:\Users\Bob>REG QUERY "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVer
    sion\Component Based Servicing\Packages\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~am
    d64~fr-FR~6.1.7601.17514" /S

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Ser
    vicing\Packages\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7601.17514

    InstallClient REG_SZ WindowsUpdateAgent
    InstallName REG_SZ Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6
    .1.7601.17514.mum
    InstallLocation REG_SZ \\?\C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\a8
    8203c5831df77ae060d14f2bd14310\
    CurrentState REG_DWORD 0x70
    SelfUpdate REG_DWORD 0x0
    Visibility REG_DWORD 0x2
    Trusted REG_DWORD 0x1
    InstallTimeHigh REG_DWORD 0x1ccd3b1
    InstallTimeLow REG_DWORD 0xe9c6f4c0
    InstallUser REG_SZ S-1-5-21-2509494411-4215273601-1677860696-1001

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Ser
    vicing\Packages\Package_for_KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7601.17514
    \Owners
    Windows7SP1-KB976933~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.17514 REG_DWORD 0x3
    0070


    C:\Users\Bob>
    C:\Users\Bob>
    C:\Users\Bob>REG UNLOAD HKLM\COMPONENTS
    ERROR: Access is denied.

    C:\Users\Bob>

    Note: The error was when I hit return after last command did not run. It did run at admin level.
    Nor do I understand three C:\Users\Bob before a command runs.

    Gee! This takes me back twenty years. I still have my MS -DOS users guide version 5 but,
    none of the information has stuck in my brain. I was a mainframe hardware specialist in the seventies
    and did use the early IBM machines for small jobs in the eighties.

    Bobthequill
    Last edited by Bobthequill; 30 Oct 2013 at 17:43. Reason: Added info
      My Computer


  6. Posts : 42
    XP/Vista 32 bit/Win 7 hp 64 bit
    Thread Starter
       #26

    A French connection?


    Noel

    I now see why you consider it a language problem. I have found the KB976933 entries in the registry and I see all language versions are there but , the one listed is in fact French. The fr-FR shows this.

    I have tracked through updates but can find no record of having downloaded such an update. perhaps it existed in the original software??

    Is it possible that I can edit the reg to use the en-EN one? Or is there more that needs changing?

    Something changed early September and that's when these update failures started.

    I just have to figure out what.

    Bobthequill
      My Computer


  7. Posts : 21,482
    Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
       #27

    You and me both :)
    the output from the commands is identical to mine - so I have to looks elsewhere for the error that triggers this. don't worry about the Access Denied error - that's common and should really read 'file in use' :)

    Back later - shout if you haven't heard within 48hrs!
      My Computer


  8. Posts : 42
    XP/Vista 32 bit/Win 7 hp 64 bit
    Thread Starter
       #28

    Intention


    Thank you Noel
    I am off out tomorrow to buy another hard drive as my 1TB unit with win 7 32 in a dock is getting erratic.

    I will then be in a position to image the complete win 7 64 alongside the win 7 32, then

    install a new version and update it before copying over all my rubbish.

    This is, of course, a last resort if, I am still struggling in a few weeks time.

    I assume that, if I don't fix this soon my system will gradually degrade.

    Bobthequill
      My Computer


  9. Posts : 42
    XP/Vista 32 bit/Win 7 hp 64 bit
    Thread Starter
       #29

    Hi Noel

    I did buy a new hard drive to replace my 1TB Win 7 32Bit unit but, before doing that, I have used it for a full re-install of Win 7 64 bit which resides on my 500GB drive. I have transferred over all my docs and pics and movies etc,. so am in the happy situation of being able to fiddle with the reg on the 500GB drive, to see if I can get back to pre SP1 install, which, I understand is KB976933?

    Well, almost a happy situation, except for one thing. Play Ready will not load on the new instal so I can't see Win Media Player on my network. I assume it is some sort of DRM permit but I am darned if I know where it resides or should load.

    Anyway, on these strings I see Golden has fixed this same problem by going back 98 restore points and re- installing KB976933 without externally sourced antivirus or firewalls loaded.
    Unfortunately, he doesn't say how he did this.

    I am happy to do the same if someone could point me in the right direction?

    I just re-installed everything so problem gone away. Thanks anyway Noel.

    Bobthequill
    Last edited by Bobthequill; 05 Nov 2013 at 22:02. Reason: Solved
      My Computer


 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:39.
Find Us