Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Service Pack 1 failing to configure around ~9-11%

06 Mar 2016   #31
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 
Cooool

Hi Zarkith,
Thats great non standard set-ups do cause W7 issues.
Have fun with the 200+ updates that will follow, word of advice.
install this 1 first, if its not to late, KB3102810, helps speed up d/l times.

Dont forget to make an external back when its all finished, removes the need for a clean install.
(acronis or macrium)

Roy


My System SpecsSystem Spec
.
Reply

 Service Pack 1 failing to configure around ~9-11%




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 Pro 64 bit - service pack 1 won't go away in WU
This is an HP EliteBook 8540p with Win 7 Pro SP1 installed on it. Windows update keeps trying to install SP1 for some reason, and it always fails with a Code 8007065E. SP1 was included in the OS and was never installed separately later. How do I make windows update happy? Thanks!
Windows Updates & Activation
Service Pack 1 fails to configure/install
1. System Update Readiness tool runs to completion. 2. SFC scan detects errors but cannot fix them. 3. The SP1 update (KB976932) has failed (and succeeded once) with several error codes: 1/16/2013 - Code 8024000B - Installation status: Cancelled 9/7/2013 - Installation...
Windows Updates & Activation
Factory Windows 7 Service pack 1 but service pack shows in updates?
Just bought new never used factory fresh PC Acer AXC-605-UR29 Windows 7 Service Pack 1 manufacrtured this year, I checked for latest updates and sure enough Service Pack 1 shows up in updates Windows 7 Service Pack 1 for x64-based Systems (KB976932) Download size: 9.1 MB
Windows Updates & Activation
FAILURE TO CONFIGURE WINDOWS 7 SERVICE PACK 1 x-64: Error 0x80070490
This has been an ongoing issue since my first attempt to configure it on 24 June 2011: It always reboots @ 10% during the configuration; restarts @ 7% configuring, then fails completely @ 10%. Error: ERROR_NOT_FOUND(0x80070490) STEP 1: Before attempting any fixes, this was the result after...
Windows Updates & Activation
failure to configure service pack 1
im always trying to install the sevice pack 1 but failure to configure whats the problem?
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:38.
Twitter Facebook Google+