Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: win 7 sp1 not showing up. Checksur unavailable repair files.

28 Feb 2017   #1
daniep3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
win 7 sp1 not showing up. Checksur unavailable repair files.

Hi all;
Windows update reports no available updates yet sp1 is not installed. SFC found no violations. Checksur completed and the log is as follows. I have not had any luck finding the files mentioned.
==================================================================

Checking System Update Readiness.
Binary Version 6.1.7601.22471
Package Version 26.0
2017-02-27 13:27

Checking Windows Servicing Packages

Checking Package Manifests and Catalogs
(f) CBS MUM Corrupt 0x00000000 servicing\Packages\MI3E80~1.MUM Expected file name Microsoft-Windows-IIS-WebServer-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7601.17514.mum does not match the actual file name
(f) CBS Catalog Missing 0x00000002 servicing\Packages\MI3E80~1.cat
(f) CBS MUM Corrupt 0x00000000 servicing\Packages\MI92EA~1.MUM Expected file name Microsoft-Windows-IIS-WebServer-AddOn-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7601.17514.mum does not match the actual file name
(f) CBS Catalog Missing 0x00000002 servicing\Packages\MI92EA~1.cat

Checking Package Watchlist

Checking Component Watchlist

Checking Packages

Checking Component Store

Summary:
Seconds executed: 9854
Found 4 errors
CBS MUM Corrupt Total count: 2
CBS Catalog Missing Total count: 2

Unavailable repair files:
servicing\packages\MI3E80~1.mum
servicing\packages\MI3E80~1.mum
servicing\packages\MI92EA~1.mum
servicing\packages\MI92EA~1.mum
servicing\packages\MI3E80~1.cat
servicing\packages\MI3E80~1.cat
servicing\packages\MI92EA~1.cat
servicing\packages\MI92EA~1.cat
================================================

Any help would be greatly appreciated,


My System SpecsSystem Spec
.
28 Feb 2017   #2
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Whoa thats a really old comp,
please run this tool copy/paste the output.
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=52012

Roy
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #3
daniep3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Thanks Roy, here is the MGA outpDiagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: 0x0
Windows Product Key: *****-*****-2QWT6-HCQXJ-9YQTR
Windows Product Key Hash: PVjSC5x6njvqunmbCY3lOD7rYDo=
Windows Product ID: 00359-OEM-8992687-00007
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7600.2.00010300.0.0.003
ID: {B5A1DB08-2F7F-4CC6-BD11-661D6E9DFC76}(1)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Home Premium
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7600.win7_gdr.150318-1623
TTS Error:
Validation Diagnostic:
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 100 Genuine
Microsoft Office Professional Edition 2003 - 100 Genuine
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3_E2AD56EA-765-d003_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-134-80004005_E2AD56EA-765-b01a_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-148-80004005_16E0B333-89-80004005_B4D0AA8B-1029-80004005

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
Download signed ActiveX controls: Disabled
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Allowed
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{B5A1DB08-2F7F-4CC6-BD11-661D6E9DFC76}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7600.2.00010300.0.0.003</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-9YQTR</PKey><PID>00359-OEM-8992687-00007</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-67814212-1698657939-3321999035</SID><SYSTEM><Manufacturer>ASUSTeK Computer Inc. </Manufacturer><Model>U53Jc</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>U53Jc.209</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="6"/><Date>20101109000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>24BB3607018400FC</HWID><UserLCID>1009</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>_ASUS_</OEMID><OEMTableID>Notebook</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{90110409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Professional Edition 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>B4731799DF39D00</Val><Hash>TE2IkmLeZINNu18+rAJgSV4jzMk=</Hash><Pid>73931-640-1790864-57582</Pid><PidType>14</PidType></Product></Products><Applications><App Id="15" Version="11" Result="100"/><App Id="16" Version="11" Result="100"/><App Id="18" Version="11" Result="100"/><App Id="19" Version="11" Result="100"/><App Id="1A" Version="11" Result="100"/><App Id="1B" Version="11" Result="100"/><App Id="44" Version="11" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults>

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7600.16385

Name: Windows(R) 7, HomePremium edition
Description: Windows Operating System - Windows(R) 7, OEM_SLP channel
Activation ID: d2c04e90-c3dd-4260-b0f3-f845f5d27d64
Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
Extended PID: 00359-00178-926-800007-02-1033-7600.0000-2092009
Installation ID: 090245354543739311054471195430391300249662277852349674
Processor Certificate URL: SpcService Web Service
Machine Certificate URL: RacService Web Service
Use License URL: UseLicenseService Web Service
Product Key Certificate URL: PkcService Web Service
Partial Product Key: 9YQTR
License Status: Licensed
Remaining Windows rearm count: 2
Trusted time: 28/02/2017 10:43:24

Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: 0x00000000
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: 1:14:2017 18:11
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: MgAAAAEAAQABAAIAAAABAAAABAABAAEA6GH8bFAixHleIQhCHlY2SFzFHCwAc0oeXF0=

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information:
ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
APIC _ASUS_ Notebook
FACP _ASUS_ Notebook
DBGP _ASUS_ Notebook
HPET _ASUS_ Notebook
MCFG _ASUS_ Notebook
ECDT _ASUS_ Notebook
SLIC _ASUS_ Notebook
SSDT AMI PerfTune
SSDT AMI PerfTune


ut
=============================================
My System SpecsSystem Spec
.

28 Feb 2017   #4
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Dani,
can you confirm a couple things
When did you last install/re-install. (Mar 2015?)

Have you updated Office to SP1 -- NOT the same as W7 SP1
(note not sure if its the problem it is pushing out an error code)

Roy
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #5
daniep3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

thanks for getting back to me,
This is actually a friends laptop, looking at installed programs, they go back to 2011 and as far as I know that would be about right for when the unit was puchased.

Office 2003 is at sp3, office 2010 has not been initialized / activated.

Thanks, Dan
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #6
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Dani,
from wiki
Service Pack 1 for Office 2003 was released on July 27, 2004, Service Pack 2 was released on September 27, 2005, and Service Pack 3 was released on September 17, 2007. The last cumulative update for Office 2003, Service Pack 3 resolved several compatibility and stability issues with Windows Vista and later operating systems, and is a roll-up release that contains Service Packs 1 and 2 along with other updates previously released under Windows Update.[8] Mainstream support for Office 2003 ended April 14, 2009, and extended support ended on April 8, 2014, the same time as Windows XP.[9]




According to the tool the licence is non-genuine, which could be easily explained by the above.
copy any detail from that version
Remove Office 2003

REBOOT


Install/activate 2010 copy data back.
rerun the tool

(Ask your friend first)


Roy
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #7
daniep3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Thanks Roy, office 2010 is preinstalled click to run so no license for it. I will try uninstalling office 2003 and see if I can then update windows to sp1 if you think that will work. Out of curiosity where in the log do you see that 2003 is non genuine?

Thanks
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #8
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

the 4005

E2AD56EA-148-80004005_16E0B333-89-80004005_B4D0AA8B-1029-80004005


Roy
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #9
daniep3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

After uninstall of office 2003 and reboot I am still getting the same message when trying to install Windows 7 sp1
Element not found
error :Error_Not_Found (0x80070490)

Any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2017   #10
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Dan,
Well its certainly moved on
But that error code has a multitude of causes/resolutions.

How long do you want to spend on it,
Quickest fix - clean install with SP1, (details from COA please DO NOT POST CODE)
or
we can try and fix it.
run SURT
http://www.microsoft.com/downloads/d...3-d2c47c6fcffc

then sfc /scannow

post the logs


Roy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 win 7 sp1 not showing up. Checksur unavailable repair files.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Unavailable repair file Manifest Missing
My Checksurlog indicates 1 CSI Manifest Missing and 41 CSI Payload Files Missing. I found one instance of this manifest file on the internet but was not able to get it recognized by Windows. Nor could I find the related KB-number. Otto
Installation & Setup
Update Errors and Unavailable repair files
The windows update error codes are Code 80073712 and 64C Also Looking at the CheckSUR Log I have many unavailable repair files.
Windows Updates & Activation
Getting Update Error 800B0100, unavailable repair files
I tried to perform a windows update after it being such a long while and got an error of 800B0100. I have also tried running update readiness tool. I included the log in the attachments can someone please help me i'm just trying to update my windows.
Windows Updates & Activation
Update Error 800B0100, unavailable repair files
I noticed end of last month after coming back from travel that my PC did not offer any updates. To make sure I manually started the check for updates. It came back with Windows Update Error 800b0100. I tried - restarting PC - restarting windows update service - renaming...
Windows Updates & Activation
sfc/scannow Could not repair corrupted files; CBS.log not showing any
Hello, I am using Windows 8 (64-bit version) and have recently had a virus which I have quarantined and removed. After restarting my computer it seemed that Windows 8 was taking ages to boot around 3 minutes compared to it's usual half minute start up and login. Searching online I found that...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:28.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App