Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Devices appearing

29 Jul 2010   #1
Bowater

Windows 7
 
 
Devices appearing

hi,

i have had two new devices appear in my device manager, SM Driver (SM bios service) & Microsoft eHome Infrared transceiver. The Microsoft eHome Infrared transceiver is to do with my infrared but why has it installed now when i've had the CIR Driver installed for a couple of months now and what is SM bios service? Very strange .

Any help on this would be much appreciated

Windows 7 64bit
Compal Notebook
4gb ram
Intel duo 2.56 ghz
512mb radeon mobility graphics card


My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2010   #2
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Are all your Device's working?
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2010   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bowater View Post
hi,

i have had two new devices appear in my device manager, SM Driver (SM bios service) & Microsoft eHome Infrared transceiver. The Microsoft eHome Infrared transceiver is to do with my infrared but why has it installed now when i've had the CIR Driver installed for a couple of months now and what is SM bios service? Very strange .

Any help on this would be much appreciated

Windows 7 64bit
Compal Notebook
4gb ram
Intel duo 2.56 ghz
512mb radeon mobility graphics card
The drivers or compatiblity for those components may have been installed or upgraded with Windows updates.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2010   #4
Bowater

Windows 7
 
 

All the devices are working. If it is because of windows update then I'll leave it as it is. I just thought it was a bit weird that they just appeared. Thanks for replying
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2010   #5
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

I had the eHome device show up when I set up my hauppauge tv card with Media Center.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2010   #6
Bowater

Windows 7
 
 

Maybe something i have installed has triggered it, i'll have a look when the device was installed and what software i installed on that day
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Devices appearing




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App