Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow/hang problem of windows 7[fine in same mode]

11 Feb 2010   #11
vitrag24

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by seekermeister View Post
Do a selective startup with everything on the Startup tab disabled. If the problem disappears, reenable each of those items one at a time, until the problem returns. Whatever that last item is thats enabled before the return of the problem, is the item to fix...or leave disabled. If this doesn't reveal the problem, then it must be a driver causing the problem. Tracking a driver is more complicated.

Already did it but could not find. as disabling all in startup, also caused problem..


My System SpecsSystem Spec
.
11 Feb 2010   #12
vitrag24

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Press F8 repetitively and then enable boot logging - upload the log. You should be able to do the same thing with Process Explorer or Process Monitor.

How to upload log?
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #13
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vitrag24 View Post



If hardware problem, then why it runs perfact in safemode, y perfact for 2-3days , y perfect in previous vista home premium?
==========

yes, i tried IE immediately after fresh install..after fresh install, speed is 100X faster...
I never said that it was hardware. I only stated the obvious, that it had to be one or the other, and if not software, hardware is all that is left. Software possibilties is what I mentioned, did you try the steps that I suggested or not?
My System SpecsSystem Spec
.

11 Feb 2010   #14
vitrag24

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by seekermeister View Post
Quote   Quote: Originally Posted by vitrag24 View Post



If hardware problem, then why it runs perfact in safemode, y perfact for 2-3days , y perfect in previous vista home premium?
==========
Slow/hang problem of windows 7[fine in same mode]
yes, i tried IE immediately after fresh install..after fresh install, speed is 100X faster...
I never said that it was hardware. I only stated the obvious, that it had to be one or the other, and if not software, hardware is all that is left. Software possibilties is what I mentioned, did you try the steps that I suggested or not?
Slow/hang problem of windows 7[fine in same mode]
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #15
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vitrag24 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by seekermeister View Post
Quote   Quote: Originally Posted by vitrag24 View Post



If hardware problem, then why it runs perfact in safemode, y perfact for 2-3days , y perfect in previous vista home premium?
==========
Slow/hang problem of windows 7[fine in same mode]
yes, i tried IE immediately after fresh install..after fresh install, speed is 100X faster...
I never said that it was hardware. I only stated the obvious, that it had to be one or the other, and if not software, hardware is all that is left. Software possibilties is what I mentioned, did you try the steps that I suggested or not?
Slow/hang problem of windows 7[fine in same mode]
What is the purpose of posting a link to this same thread?
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #16
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vitrag24 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Press F8 repetitively and then enable boot logging - upload the log. You should be able to do the same thing with Process Explorer or Process Monitor.

How to upload log?
Find the .log and then click the paperclip icon in your reply and browse to its location.
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2010   #17
vitrag24

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Quote   Quote: Originally Posted by vitrag24 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Press F8 repetitively and then enable boot logging - upload the log. You should be able to do the same thing with Process Explorer or Process Monitor.

How to upload log?
Find the .log and then click the paperclip icon in your reply and browse to its location.
attached & uploaded in rar file..


Attached Files
File Type: rar ntbtlog.rar (7.0 KB, 1 views)
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2010   #18
Delphin

windows 7
 
 

Hey,

can you give me the list of software installed in your computer?
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2010   #19
vitrag24

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Delphin View Post
Hey,

can you give me the list of software installed in your computer?

in first try, i installed 6-7apps and then hang problem so in 2nd try installed lesser and same problem so in 3rd windows 7 fresh install ,

i've installed only avast , DAP, roboform & windows update.
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2010   #20
Delphin

windows 7
 
 

do u have adobe reader?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow/hang problem of windows 7[fine in same mode]




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
programs are slow and say "not responding" but works fine in safe mode
my computer randomly went blank like its going into sleep mode before the battery runs out but it didn't go into sleep mode at all it just stayed blank so i "illegally powered off" and turned it back on after that it became incredibly slow it works fine for the first 30 seconds then stops and...
General Discussion
Computer works fine in safe mode, extremely slow and freezes otherwise
Hi I've just recently started experiencing freezing during start-up. It started during a game of League of Legends, and has been progressively getting worse. It's to the point where it'll take minutes to log on and when it does eventually get to my desktop the task bar will have a loading symbol...
Performance & Maintenance
Running slow with network connection enabled, runs fine in Safe mode
I have a computer that would not see the hard drive a few days ago. Got a new hard drive and did a clean install of windows and restored the rest of the files with Carbonite. A few days later the computer would not boot into windows again. So this time i reformatted the new drive and stuck it into...
Performance & Maintenance
Windows doesn't login properly in normal mode but fine in safe mode
Hi, I got win 7 home premium 64 bit on an i3 laptop. My system worked fine until today morning. The problem is this; When I boot the system in normal mode, I get to the part where I need to enter my password to login. Once i do that, all I get is a black screen with the mouse pointer that...
General Discussion
Explorer running slow in normal mode, fine in safe mode.?
Hey guys I've checked through some of the tuts and what-not on this forum and still can't find a way to get me out of trouble.. i turned my computer on yesterday (23rd September) and there was an automatic update. Ever since the update my computer has been extremely slow (will take several minutes...
Performance & Maintenance
Computer runs really slow in normal mode, but runs fine in safe mode
I recently re-formatted my Sony VAIO since it was starting to run super slow. Now that I re-installed Windows 7 on it through recovery disks, it worked fined for about a day but then the problem came back. The computer is slow at bootup and runs super slow while freezing so many times. I am running...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:19.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App