Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My sound is working, but there is no sound

24 May 2011   #11
Dragulan

64-bit operating system
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
About normal for Realtek's dial up (or so it seems) connection. You can also find links for it here,

Realtek HD Audio 2.60 audio driver download from Guru3D.com

that will download much faster.

Okay I finished installing and everything, still nothing I restarted my computer too by the way.


My System SpecsSystem Spec
.
24 May 2011   #12
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Is it showing up as Realtek HD Audio in the Windows playback properties? If so did you set speakers as the default playback device?
My System SpecsSystem Spec
24 May 2011   #13
Dragulan

64-bit operating system
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Is it showing up as Realtek HD Audio in the Windows playback properties? If so did you set speakers as the default playback device?
There's something called "Speakers" (Realtek High Definition Audio)

and "Realtek Digital Output" (Realtek High Definition Audio Ready)

I tried using them both as default devices and nothing has worked yet :\
My System SpecsSystem Spec
.

24 May 2011   #14
Dragulan

64-bit operating system
 
 

Sorry for double post, I still have 4 NVIDIA High Definition Audio options as well. When I right click them it is stating that they are all enabled, as well as my Realtek High Definition Audio, I'll try disabling them to see if that works. I also tried disabling and re-enabling Realtek HD Audio but that didn't work.

Edit * That didn't work.
My System SpecsSystem Spec
25 May 2011   #15
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Are sure you have speakers pluged in to the Green Port?

My sound is working, but there is no sound-speakers.png


If using the Front Panel ports, are there plug on to the MOBO?


My System SpecsSystem Spec
25 May 2011   #16
Dragulan

64-bit operating system
 
 

I got it working, thank you so much stormy13 I appreciate the time you took out of your day to assist me! Theog, thank you too! Neither the front port or rear port for audio worked on my PC before, then I downloaded that driver, the front port still didn't work but I just plugged it into the rear (giggity) and now it works. Thank you so much guys! If you ever want some artwork or a signature that's just about all I can do haha, I'm not very techy, but anyways thank you.


Anthony
My System SpecsSystem Spec
26 May 2011   #17
premier69

Windows 7 RTM x64
 
 

I have to ask as well. My problem remain unresolved.

I downloaded the drivers.

I just recently upgraded motherboard + CPU + RAM and just moved all my drives to it, not reinstalling windows but just booting up on new hardware and installing all the drivers. I have a Logitech z-5500 and with the old hardware it registered as 5.1 DTS and I'm using this with Optical Out.

New hardware:
Asus P8P67 DELUXE REV B3
Intel Core i7 2600K 3,4GHz

Old hardware:
Gigabyte ga-x48-ds5
Intel Core 2 Quad 2.4ghz


Attached Images
My sound is working, but there is no sound-sound.png My sound is working, but there is no sound-stereo-sound.jpg 
My System SpecsSystem Spec
27 May 2011   #18
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by premier69 View Post
I have to ask as well. My problem remain unresolved.

I downloaded the drivers.

I just recently upgraded motherboard + CPU + RAM and just moved all my drives to it, not reinstalling windows but just booting up on new hardware and installing all the drivers. I have a Logitech z-5500 and with the old hardware it registered as 5.1 DTS and I'm using this with Optical Out.

New hardware:
Asus P8P67 DELUXE REV B3
Intel Core i7 2600K 3,4GHz

Old hardware:
Gigabyte ga-x48-ds5
Intel Core 2 Quad 2.4ghz
Did you do this first:
Windows 7 Installation - Transfer to a New Computer

Try uninstalling the Realtek software, Reboot, & reinstall.
My System SpecsSystem Spec
27 May 2011   #19
premier69

Windows 7 RTM x64
 
 

shit, i missed that part. I just moved all the drives over to the new pc and it seems to have worked out fine. except for this realtek issue.

I did uninstall and then reinstall i just can't windows to recognize that it has surround.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2014   #20
boomer123

windows 7 64bit
 
 
i have same problem sound is there but no sound

keeps showing up optical i dont use optical but i have 5.1 shows sound but there is no sound i removed sound card but wanna use onboard as im selling and keeping sound card
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My sound is working, but there is no sound




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
narrator no sound - and sound vbs file no sound
I tried this file on my other win 7 and it works fine , but I have no sound with this file . and narrator has no sound also .. system sounds and mp3 's / movies sound good ... Ideas . thanks
Sound & Audio
Sound is displayed working on my pc but no sound coming out.
Hi there im in need of help please sound is not coming out from any external audio devices from my computer and from my computer itself. The digital audio device is called: Digital Audio (S/PIDF). AND I ALSO DOWNLOADED REALTELK TO FIX THE PROBLEM BUT DONT WORK. MY COMPUTER IS RUNNING WINDOWS 7...
Drivers
Sound card drivers show as working but still no sound
Hi, as stated in the subject, I am unable to hear any sound from my speakers since upgrading to the windows 7 64 bit. I followed the other post that I found on this but I still cannot hear any sound. I have a dell inspiron 531. The hardware ids from the device manager are ...
Sound & Audio
HDMI Sound randomly not working - test in settings gets it working?
I have started having an issue over the past week (config/drivers/etc not changed in months) where sound will randomly not be output by HDMI. System config/specs... Win7 SP1 all patches, nearly a stock install... only running WMC and XBMC. Only 3rd part stuff installed are SpeedFan an ATI...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:42.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App