Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Restore not working anymore?

16 Jan 2010   #1
pafkata90

Windows 7 Ultimate x64
 
 
System Restore not working anymore?

I noticed that when I go to my System Restore I there aren't any restore point. When I go to System Protection under the Properties of the Computer there is an error (I've attached a screen shot). "There was an unexpected error in the properties page: System Restore encountered an error. Please try to run System Restore again. (0x81000203)
Please close the property page and try again."
I tried it after Windows restart and it's the same. I was doing a little optimization in the services. Maybe I have stopped accidentally something important, although I'm pretty sure that I haven't done anything wrong there. I was following a guide from another Win 7 forum.
I would appreciate your help




Attached Images
System Restore not working anymore?-capture.png 
My System SpecsSystem Spec
.
16 Jan 2010   #2
valtonray

Windows 7 Ultimate Signature Edition
 
 

check your services list against the one's on this site Black Viper's Web Site if you still have a problem come back and we'll look into it some more
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #3
pafkata90

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I just figured it out. It was the service Microsoft Software Shadow Copy Provider. I thought that it's only for the Back up, but obviously it affects System Restore as well. It's all good now.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jan 2010   #4
valtonray

Windows 7 Ultimate Signature Edition
 
 

okay, glad you got that taken care of.
My System SpecsSystem Spec
14 May 2011   #5
rasanja

windows 7 Ultimate x32
 
 

I have the same problem ....... how did you fix it ??? please tell me
My System SpecsSystem Spec
14 May 2011   #6
rbeldua

MS Windows 8
 
 

this error can occur if the shadow copy services are not running, the backup applications and system restore depend on these services as well. you may do the following:
  • open control panel
  • click the classic view in the tasks pane
  • double click administrative tools
  • double click services
  • look for the microsoft software shadow copy provider and double click it
  • in the start up type menu (select automatic)
  • in the start button click it
  • click apply and then ok
  • look for volume shadow copy service and perform the same procedure
  • exit and reboot the computer
source: cnet forums
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #7
rasanja

windows 7 Ultimate x32
 
 

hehe it worked thanks alot
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #8
Agent Zach

Windows® 7 Home Premium SP1 [x64]
 
 

I've experienced the same issue several times while using TuneUp Utilities 2011... Once I got rid of it, everything jumped back to normal.

-
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #9
rbeldua

MS Windows 8
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rasanja View Post
hehe it worked thanks alot

glad you got it working
My System SpecsSystem Spec
15 Feb 2012   #10
lonergan2468

win 7 64 bit home prem, service pack one
 
 

Thanks, it worked for me
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Restore not working anymore?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
System Working fine but reboots to system restore
Hello, I will try to explain this as best as I can so if you need any more information please ask and I will gladly answer. If this is in the wrong forum I apologize. If it is please redirect me and I will post it there. I have built 11 computers, all containing the EXACT same hardware and...
Installation & Setup
System restore not working
Hi. I am having a problem getting my SYSTEM RESTORE to save my restore points. It was working fine, but now refuses to work! When I attempt to save a restore point I get an error message as follows. 0x81000203. Can anyone who has had this problem and sorted it please give me the benefit of...
Backup and Restore
System Restore is not working
Hi, I'm unable to either create a restore point or restore, additionally there's an issue activating System Restore, and the list as you can see in the screenshot displays "C" as "Missing". No idea what's going on, any help appreciated. http://imageshack.us/a/img196/207/d326.jpg UPDATE: Never...
Backup and Restore
System restore not working
This is a two part question. It started a few days ago after Firefox did an update. The next day I noticed that when I entered a search request in the address bar of Firexox it used Yahoo to run the search instead of Google which I had set as my default. I hate Yahoo with a passion.:mad: Anyway...
Backup and Restore
System Restore not working
Hello friends, I have win xp in my C drive and win 7 in my D drive. Now I want to enable System Restore in my C drive. So when I go to My Computer in C drive, right click it, select Properties and Click on the System Restore tab, it shows that it's turned off for all my drives. So I uncheck the...
Backup and Restore
Backup and restore (Not System Restore) Not Working
When I try to back up and restore (my files) it does not complete. I get the message disk full. I tried to uncheck the (shut off and delte all files from system restore) but that does not help. When I check the amount of space available on the D drive, it shows as full, but system restore seems to...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App