Media Server not showing in Media Devices


  1. Posts : 1
    Windows 7 64bit ultimate
       #1

    Media Server not showing in Media Devices


    Howdy,

    I have used the search function already but didn't find this specific issue.
    Gear:
    PC, win7 64 bit ultimate.
    WDTV Live

    Setup:
    Intending to use the media server function in WMP to playout to the WDTV

    What I've done:
    I have added all my video and music directories to WMP (and it sees them all).
    I have "Automatically allow devices to play my media"
    I have also ensured that my WDTV is "allowed" in the streaming options.
    I have enabled media streaming.
    I have tested with both hard wired and wifi with no differing results.

    Problem:
    In my explorer window under Media Devices I can see "WDTV Live" but not my own media server (which should be there).
    This is reflected in that the WDTV does not see my media server and thus can't stream anything.

    Anyone have any ideas? All help is greatly appreciated.

    Cheers.
      My Computer


  2. Posts : 2
    windows 7 64 Bit
       #2

    Permissions


    Hi, sounds like permissions on your media server....

    Sounds like the media server is blocking connections through the firewall or something.

    You could try pinging the media server from another PC on the network and see if you get a reply, this would show you if it's blocking connections.

    If you don't know how to ping, or find out the IP address let me know.

    rgds Esh
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 12:53.
Find Us