Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: MediaBrowser

View Poll Results: So Lets get some feed Back on Media Browser
It is the best video plug-in I'v ever tried! 268 75.49%
I like it but still use other plug-in's for videos. 28 7.89%
Tryed it but wasent happy and removed it. 30 8.45%
It doesnt have all the features I need. 33 9.30%
Just the right amount of features. 35 9.86%
It was to hard to use. 17 4.79%
It was so easy to use. 59 16.62%
Multiple Choice Poll. Voters: 355. You may not vote on this poll

02 Jan 2010   #821
V3xar

Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate Build 7600
 
 
Help with

Hi all!

Just a quick question regarding WMC and Mediabrowser, if I may.


I am using Mediabrowser and all my movies, cover art and backdrops are showing up perfectly. The one problem I am having is that for some reason a few of the movies are missing the "General" info in WMC.

The "mymovies" XML Document (.xml) appears to contain the same info for these movies as for the ones that do appear (apart from the info, obviously) so any idea why they aren't showing?

Any assistance would be much appreciated. Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jan 2010   #822
zay

Windows 7 Ultimate
 
 

Not sure why, maybe you can run a program like media center master to retrieve the information that is missed. MCM will also download your trailers, and also edit the xml file to show MB where the trailers are located.
http://forums.mediacentermaster.com/....php?f=2&t=419
On another note: For the life of me none of my IBN photos are showing for the actors in MB.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #823
V3xar

Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate Build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zay View Post
, maybe you can run a program like media center master to retrieve the information that is missed. .
I have tried that, the info is saved to the movie file but just won't show in WMC.

Thanks for the suggestion though.
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jan 2010   #824
DemonSeed

7 Ultimate x64
 
 

@V3xar, try hovering over the folder and press the Rec. button on your remote, or Control-R. That will Force MB to refresh the info. If it still does not show up, try deleting the xml and let what ever fetcher your using rebuild it.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #825
V3xar

Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate Build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DemonSeed View Post
@V3xar, try hovering over the folder and press the Rec. button on your remote, or Control-R. That will Force MB to refresh the info. If it still does not show up, try deleting the xml and let what ever fetcher your using rebuild it.
Thanks for that mate. Tried both but still no luck. As I mentioned the xml files are in the folders but just not showing up in MediaBrowser.

As a matter of interest DemonSeed which fetcher would you recommend? I am currently using Media Center Master.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #826
DemonSeed

7 Ultimate x64
 
 

I use meta<browser/> for all of mine. Have a look at this thread and see if the amount of metadata your xml has meats the required sliding scale, that MB uses to determon if it shows the info in the xml or not. Media Browser BBS &bull; View topic - Title details does not show for some movies...

If it does not meat the require, then try adding some more info to the xml and then try refreshing the info again. And it should work.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #827
zay

Windows 7 Ultimate
 
 

DS you have any idea why my IBN actor photos are not showing in MB? I have edit the imagebyname location tag in the mb config file, still no joy. Removed MB with revo so it deletes left over registry and folders, Reinstalled mb, still no joy. Must be my time to catch hell with MB, lol. There is one entry in my recently added list that won't go away. I searched everywhere for it, and cannot find it. it is called trailer, it is not a folder because it looks like it might be a clip, but it does not play. Hopefully once I reinstall mb again, all will be well.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #828
DemonSeed

7 Ultimate x64
 
 

If your using Vanilla 2.0 the actor images are broken and the author does know about it, and said a fix is on the way.

Also, you do know that the IBN has a new setup right?

imagesbyname\General <--- Podcasts, Film Trailers etc. icons go here
imagesbyname\Genre <- Says it all
imagesbyname\People <--- All Actor Images Now Go Here (must also redirect meta<browser/> to this)
imagesbyname\Studio <- Says it all
imagesbyname\Year <- Says it all
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2010   #829
CBers

Windows 7
 
 

Hi DS.

Long time no speak (everything working fine), but I have a question.

I have now obtained a box set of movies, and want to have them in MB, but can't remember how to do it, so rather than trawling through the 50+ pages of this thread, can you give me a quick heads-up please ??

Do I have to create a playlist of sorts ??

TIA

Also, in answer to V3xar, meta<browser/> is by far the best metadata fetcher out there at the moment, and is so easy to use. So easy, that you don't have to do anything !!
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2010   #830
DemonSeed

7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
Reply

 MediaBrowser




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Everio mediabrowser
I've no idea where to post this, but if anyone uses this type of application, can you please tell me if you have any problems changing the Calender, it refuses to move to 2010, even with new pics put in. Its definitely not user friendly.:devil:
General Discussion
cant connect to Youtube from Everio Mediabrowser
I use Everio Mediabrowser to download my JVC videos. I can upload directly to You Tube on it but since I started using W7 (64 bit home) I get an error it cannot connect to Internet. It works fine on my other laptop that runs XP so I'm thinking it is a W7 issue not my software. I had this...
Software
MediaBrowser Questions
OK guys I got mediabrowser setup pretty nicely I really like it so far, pretty cool =P i made an icon for it downloaded the shortcut and everything and pin'd it to my bar. Now there's just a few changes I wanna make to the whole operation =P 1. The time, in the top left it shows "London"...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:09.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App