Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 with Radeon HD 5770

26 Nov 2009   #11
curtis

Windows
 
 

Quote:
Could be in relation to system RAM improperly set in the motherbios bios for specific RAM modules in use.
except that all 3 systems pass memtest86+ 4.0 100% and there isnt any common RAM across the systems.

Im waiting to hear from Gigabyte on the matter currently.


My System SpecsSystem Spec
.
26 Nov 2009   #12
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Have you tried the newest Beta drivers?
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #13
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by curtis View Post
Quote:
Could be in relation to system RAM improperly set in the motherbios bios for specific RAM modules in use.
except that all 3 systems pass memtest86+ 4.0 100% and there isnt any common RAM across the systems.

Im waiting to hear from Gigabyte on the matter currently.
How long did they pass? Overnight?
My System SpecsSystem Spec
.

27 Nov 2009   #14
AmazinT

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Well considering we are all having the same problem I'd say it is highly unlikely to be a memory problem. My memory is rated at and has been running at DDR3 1600, but I decreased the speed to DDR3 1333 and the issue still persists. I have submitted a report about this issue to Catalyst Crew Feedback, everybody experiencing this should do the same. I will also contact Gigabyte support.
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #15
curtis

Windows
 
 

Quote:
Quote: Originally Posted by curtis
Quote:
Could be in relation to system RAM improperly set in the motherbios bios for specific RAM modules in use.


except that all 3 systems pass memtest86+ 4.0 100% and there isnt any common RAM across the systems.

Im waiting to hear from Gigabyte on the matter currently.



How long did they pass? Overnight?
yeah overnight.

I haven't tried any Beta drivers yet as I have been reluctant to up to this stage. I might have to try them now..
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #16
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by curtis View Post
yeah overnight.

I haven't tried any Beta drivers yet as I have been reluctant to up to this stage. I might have to try them now..
Alright, then that's very good at least. Yes. Try beta drivers but in all the cases I've seen and it has been many, driver version is independent to this problem.

An idea could be to install the monitors' driver(s). Many times, Windows Update provides them and sometimes you can get them on manufacturer's site. I wouldn't be surprised to learn that the monitor(s) are causing this issue instead of the pc itself or video card.
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #17
AmazinT

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Any updates? I haven't heard back from Gigabyte yet.
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2009   #18
LiquidBronze

Win 7 Ultimate x64
 
 
...

I just thought of something after checking this out.

I am not sure if this correlates, but most people who get that driver error are using Intel chips in their rigs I have noticed. I am not here to start an AMD vs. Intel war though, because I use and build both types of systems.

I recently built this new AMD rig and have been on Toms Hardware and the AMD/ATI boards to find out information pertaining to a couple non related issues. Someone there may be able to shed some more light.

I would check out the main AMD/ATI boards, although help is mainly from the community, the mods do not offer value added assistance.

LB
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2009   #19
curtis

Windows
 
 

I am currently getting some assistance from Gigabyte and will let everyone know as soon as I have something concrete.

How many people here have Gigabyte P55 mobos and Gigabyte 5770s just out of interest?
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2009   #20
Dazbutz

windows 7
 
 

Ok i just bought a Gigabyte P55M-UD2 intel mobo, Intel Core i5-750 / 2.66 GHz processor, Gigabyte ATI Radeon HD 4870 1Gb graphic card and 4Gb of Kingston 1333mhz ddr3 memory, i'm running it all on windows 7 ultimate 32meg.
I'm also experiencing the same problems it just keeps crashing, some times i get a blue screen but it's on and off so fast i don't have time to read it, other times i get "Display driver ati radeon family stopped responding and has successfully recovered" and some times it will just freez up.
Will be interesting to see what gigabite say curtis, maybe there is a problem with there P55 mobos, i duno but it's driving me nuts.
Please keep us updated when you get anything from Gigabyte or you find a solution thx in advance.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 with Radeon HD 5770




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Radeon HD 5770 not recognized
Hi guys, I purchased a Radeon HD 5770 not to long ago, I just tried to install it but windows does not recognize it! I Know people had trouble with this is the past but with other cards. I Have Windows 7 Home Premium 64 bit. So if anyone knows how to fix it I would really appreciate it...
Graphic Cards
Radeon 2600XT to Radeon HD 5770
Some thoughts please. I want to add a blueray drive (not burner for now) to my system as well as a 2d monitor. According to a program I downloaded and ran all my stuff SHOULD be bluray compatible, HDCP compliant and etc. However, I've seen that the Radeon 5700 series is specifically...
Graphic Cards
ATI Radeon 5770
Hi all, Looking to get this and, after some research, have realised my PSU won't be able to supprot it. Can anyone suggest a good and reliable PSU? I'm assuming I'll need at least 450W from what I've read, with a 6-pin connector for the card. Any suggestion or pointers welcome!
Graphic Cards
XFX Radeon HD 5770
Hello Guys I have a big Problem since 2 weeks.. My Problem is that my Display flickers when i connect a second Screen..:( I tried everything but nothing helped me Maybe u guys know the Reason for the Problem. Im very Happy when someone would help me Thank You and sorry for my bad English...
Graphic Cards
Ati radeon 5770
Just upgraded my pc from a 400w psu to a 750w, and from a 9500gt to a ATI 5770. Now I'm getting an error "NTLDR is missing, CTRL + ALT + DEL to restart. I've checked and checked to make sure all the cables from the PSU are int he right place but I cant find anything. And the error "NTLDR" is hard...
Graphic Cards
Integrated Radeon HD 5770
This is pretty awesome, but I wonder how much performance the 5770 would lose being integrated. Read more: ASUS Immensity Concept Motherboard Pictures - Lucid Hydra & Integrated Radeon HD 5770 - Legit Reviews
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:40.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App